Hürriyet Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Küba Devrimi’nin efsane ismi Che Guevara’ya benzetilmesine sebep olan ‘yumruk’ fotoğrafıyla ilgili de konuşan Karamollaoğlu, “Burdur’daydık. Biliyorsunuz Burdur için şekerpancarı çok önemli bir geçim kaynağı. Dışarıda da çok büyük bir kalabalık vardı. Normalde bizim kendi işaretimizi yapardım ama dışarıdaki coşkuyu görünce heyecanlandım. Gaza geldik diyelim” ifadelerini kullandı.

“Muhafazakârlık dışında söylemleriniz sol ile örtüşüyor” sorusuna yanıt veren Karamollaoğlu, adalet ve insan haklarına vurgu yaparak, “Biz başından beri fikirlerimizi değiştirmedik. Bunlar bizim temel görüşlerimiz. Adalet, insan hakkı olmadan olmaz. Şimdi bu görüşlerimizin dinlenir ve müzakere edilir hale gelmesi bizi memnun ediyor. Medyanın ilgisi de önemli, daha fazla insanın bizim fikirlerimizi duymasını sağlıyor” dedi.

Önümüzdeki günlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve aday olacağı iddia edilen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceğini söyleyen Karamollaoğlu, görüşmelerde ittifaktan ziyade istişare yapılacağını ifade etti.

Deniz Zeyrek’in Hürriyet’te yayınlanan yazısına göre, baskın seçime hazırlıksız yakalanma ihtimallerinin olmadığını söyleyen Temel Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz ilkelerimizi deklere ettik. Kuvvetler ayrılığı en temel ilkemiz. Yani parlamenter sistem olmadan huzur olmaz. Meclis güçlü olacak, adalet de güçlü olacak. Yolsuzluk, israf engellenecek. Şeffaflığa, üretime dayalı bir ekonomiye ihtiyaç var. Bu noktalarda diğer muhalefet partileriyle (CHP ve İYİ Parti) işbirliği yapmamız problem olmayacak.”

Yazının tamamı burada.