Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Apay hakkında  AYM kararı uygulansın talebini reddeden İstanbul 27. ve 14. Ağır Ceza mahkemelerinin kararını eleştirdi.

Karamollaoğlu, "Bir mahkeme iki gazetecinin tutukluluğu devam ederek yargılanmasına karar verdi. Aylardır tutuklu bu gazeteciler, onlar da Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ettiler. Anayasa Mahkemesi de bir karar aldı, bu mahkemenin kararını bozdu. Mahkeme dedi ki ‘Ben seni dinlemiyorum.’ Anayasada bir hüküm var, diyor ki, ‘Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararlara Cumhurbaşkanı, TBMM dâhil kimse itiraz edemez, uygulamak mecburiyetindedir.’ Ama bir mahkeme diyor ki ‘Ben senin aldığın karara uymuyorum.’ Anayasa Mahkemesi yanlış karar verebilir, mühim olanı kurala uymaktır. Yerel mahkeme de yanlış karar verebilir. Temyiz müessesesi çalışmazsa adalet çalışmaz. Böyle hukuk olur mu?" ifadesini kullandı.

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, Kemalpaşa’daki Belediye Kültür Sarayı Atatürk Salonu’nda teşkilat mensuplarına yönelik eğitim programı düzenledi.

2 bin teşkilat mensubunun katıldığı eğitim programına konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’de seçime en iyi hazırlanan ve iddialı parti olmaları gerektiğini dile getirerek, hedefe yaklaştıkça üzerlerinde çirkin oyunlar tertiplenebileceğini, bu saldırıların kendilerini üzse de şevklerini kıramayacağını ifade etti.

Türkiye’nin bir numaralı meselesinin kutuplaşma ve kamplaşma olduğunuifade eden Temel Karamollaoğlu, “Neden birbirimize hakaret ederek, aşağılayarak bu memlekette yaşayalım. Farklı görüşlerimiz olabilir. Herkes kendi fikrini rahatlıkla söylesin. Biz bilin ki birbirimizin düşmanı olamayız. Türkiye’de bunu sağlayacak tek görüş Saadet Partisi’dir. Çünkü diğer partiler köprüleri attılar. Meclis’te kavga olmadan bir konu görüşemiyorlar. Meclis böyle çalışmaz. Önce liderlerin bu kutuplaşmayı bitirmeleri gerekir” dedi.

BÖYLE HUKUK OLUR MU?

“Hükümet 15 senedir inşaat dendi mi dağları deviriyor. Adalet denince de adalet sarayı anlıyorlar. Adalet, yapılan adalet saraylarında gerçekleşmez. Adaleti gözetecek hâkimler bulmakla gerçekleşir” diyen Karamollaoğlu, 'Bir mahkeme iki gazetecinin tutukluluğu devam ederek yargılanmasına karar verdi. Aylardır tutuklu bu gazeteciler, onlar da Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ettiler. Anayasa Mahkemesi de bir karar aldı, bu mahkemenin kararını bozdu. Mahkeme dedi ki ‘Ben seni dinlemiyorum.’ Anayasada bir hüküm var, diyor ki, ‘Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararlara Cumhurbaşkanı, TBMM dâhil kimse itiraz edemez, uygulamak mecburiyetindedir.’ Ama bir mahkeme diyor ki ‘Ben senin aldığın karara uymuyorum.’ Anayasa Mahkemesi yanlış karar verebilir, mühim olanı kurala uymaktır. Yerel mahkeme de yanlış karar verebilir. Temyiz müessesesi çalışmazsa adalet çalışmaz. Böyle hukuk olur mu?” şeklinde konuştu.