HDP'lilerin öncüğünde Manisa'da düzenlenen newroz kutlamalarına yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Bülent Arınç'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine çıkışını değerlendirirken, "Biri iyi polisi, biri kötü polisi oynuyor" dedi.

Yunus Emre İlçesi Horozköy Semti'ndeki pazaryerinde düzenlenen nevruz kutlamasında konuşan Hasip Kaplan, "Türkiye o kadar güzel bir çiçek bahçesidir ki dünyanın bütün güzel çiçekleri bu bahçede yetişmektedir. Bu newroz gününde kim bizim bahçemizdeki çiçekleri koparmaya yönelmişse karşısında bizleri bulacaktır" dedi. 

Diyarbakır Meydanı'nda Öcalan'ın newroz çağrısıyla bütün Türkiye'ye, Ortadoğu'ya ve dünyaya yayılan barış, çözüm, kardeşlik mesajlarını ilettiklerini belirten Kaplan, "Selam olsun özgürlük mücadelesine, selam olsun nevruz coşkusunu bizlere yaşatanlara" diye konuştu.

"BİRİ İYİ POLİSİ BİRİ KÖTÜ POLİSİ OYNUYOR"

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, çözüm süreciyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına verdiği yanıta değinen Hasip Kaplan, bunun seçim öncesi kamuoyunun kafasını karıştırmaya yönelik olduğunu belirtti.

Hasip Kaplan şöyle konuştu:

"Geçenlerde bizim heyetimizden bir izleme kurulu bahsedildi. Ne dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İzleme diye bir kurul murul yok. Faydasına inanmıyorum' dedi. Sonra Hükümet Sözcüsü Sayın Bülent Arınç çıkıp dedi ki 'Biz hükümet olarak öyle düşünmüyoruz. Böylesi bir izleme heyetinin yararlı olacağını düşünüyoruz' dedi. Şimdi gelin bir şey söyleyeyim size. Şimdi zannediyorlar ki hükümet ile Cumhurbaşkanı birbirine girdi. Hatta bazıları diyor ki 'Arınç çekti tabancayı, bir şarjör boşalttı Erdoğan'ın üstüne.'

İnanmayın. Çünkü Arınç'ın çektiği tabanca kuru sıkı. Sıkmış Erdoğan'ın üstüne. Birisi iyi polisi birisi kötü polisi oynuyor. Seçim yaklaştı ya bunlarda takla çok. Biliyorsunuz çözüm sürecinde hükümet adına negatif açıklamaları Bülent Arınç yapıyordu. Peki ne oldu da siz Cumhurbaşkanı ile dalaşıyorsunuz. Öyle kağıttan kahramanlar yaratılmaz. Biz her zaman doğruları söyleriz. HDP Türkiye'yi değiştiriyor. Biz 7 Haziran'da seçim barajını aştığımız zaman bunlar çatlayacaktır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından newroz ateşi yakılarak kutlamalara devam edildi