Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Esat Canan ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, hükümetin TÜBİTAK'a müdahalesini ve TSK'ye ait malların denetiminin olmayışını eleştirirken,  BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Milli Savunma Bakanlığı ve TSK’nin söz konusu olduğu durumlarda askeri vesayetin ortaya çıktığını belirterek, "Bütçemizin yüzde 50’ye yakını savaş harcamalarına gidiyor" dedi.

Kaplan, "Harcamaları biz bilmiyoruz, ama NATO hepsini biliyor. Şimdi bu ülke bağımsız mıdır? Bu nasıl bir ülkedir ki buna izin veriyor" ifadesini kullandı.

"TSK'NİN İÇERDEKİ YETKİLİLERİ KÖY YAKTIKLARI İÇİN DEĞİL, AKP'YE DOKUNDUKLARI İÇİN İÇERDE"

TSK’nin üst kademesinin yüzde 60’ının cezaevinde olduğunu hatırlatan Kaplan, "Köy yakıyordunuz, faili meçhul yapıyordunuz. İşte böyle Obama’ya sırtını yaslayan bir Başbakan sizi hesaba çekti. Bu ordu NATO’nun ordusu mu yoksa halkın ordusu mu? Bakın bölgede olanlardan dolayı yargılanmıyorlar. Ama hükümete dokundukları için yandılar. Yarısı içerde. Burada bakanın arkasında oturan rütbelilerin de yarın ne olacağı belli olmayacak. Obama’dan gelir talimat, çıkar üç tane cd, bunlar da içeri girerler" ifadesini kullandı.

"ROBOSKİ’DE HANGİ SİYASİ, EMRİ VERDİ?"

Roboski katliamında her şeyin ortada olduğunu hatırlatan Kaplan, şunları da kaydetti:

"Yürekli ve şerefli bir asker arıyorum orduda. Roboski katliamının emrini hangi siyasi verdi. Söz veriyorum komutanı ve pilotu affedeceğiz, ama onun siyasi sorumlusunu yargılama hakkını bize tanıyın. Yürekli bir asker istiyoruz. Hangi siyasi bu emri verdi. İnanıyorum yürekli ve namuslu birileri çıkıp bunu söyleyecektir. Almanya, Hollanda ve ABD’den askerler geliyor patriotlarla birlikte. Niye geliyorlar çünkü kendi üslerini oluşturup Suriye’de dizayn için buraya geliyorlar."

Bütçe görüşmeleri milletvekillerinin konuşmaları ile devam ediyor.