Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen Uğur Mumcu’yu anma programına katılmak üzere Eskişehir’e gitti.

Kanadoğlu, programa girişi sırasında, CHP’ye geçerek milletvekili olup olmayacağı yönündeki soruyu cevaplandırdı. Kanadoğlu, burada CHP’ye geçebileceği sinyalini verdi. Bir talep olması halinde, CHP’ye geçebileceğini ifade eden Kanadoğlu, “Benim şahsen böyle bir talebim yok. Ancak benim söylediğim bir şey var. Eğer CHP’ye bir katkım olacaksa o katkıyı vermeye hazırım” diye konuştu.

AKP’YE DAHA ÇOK HİZMET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi attığı tezle erken seçimin yolunu açan Yargıtay Onursal Başsavcısı Kanadoğlu, 367 formülüyle hem antidemokratik bir tutum sergilemiş, hem de AKP’ye “mağduriyet” kozu vererek seçimlerde yüzde 47 gibi bir orana ulaşmasına katkı sunmuştu.

Daha sonra bir söyleşide kendisi de “Dua ediyorlardır bana. Çünkü mağduriyetin temeli odur.” Diyerek AKP’ye katkısını itiraf ediyordu. Aynı söyleşide ilginç bir de iddiası vardı, 367’nin asıl mucidinin Erbakan olduğunu söylüyordu: “Aslında 367’yi başka birine sorsunlar. Necmettin Erbakan’a. Mucidi ben değilim. İlk ortaya atan Erbakan’dır. Üçte ikinin toplantı sırasında hazır olması lazım geldiğini Turgut Özal’ın seçiminde söyledi.”

Böylece, Tayyip Erdoğan’a en fazla karşı çıkan Erbakan ve Kanadoğlu’nun, fikirleriyle AKP’ye en büyük desteği verdikleri ortaya çıkıyor. Doğru zeminde muhalefet yapmayanlar, demokrasi dışı yöntemler arayanlar, kendi ayağına sıkıyor.

AKP’ye bu kadar hizmetleri geçen, sürekli antidemokratik söylem ve tutumlar geliştiren Kanadoğlu’nun CHP’ye geçecek olması da aslında AKP’ye yeni bir destek sayılmaz mı, ne dersiniz?

DEMOKRAT HABER