IŞİD'e karşı savaşırken 4 Kasım'da yaşamını yitirem KanadaYPG savaşçısı John Gallagher (Gabar Rojava), onbinlerce kişinin katıldığı resmi törenle uğurlandı.

Gallagher'in cenazesi 12 Kasım'da YPJ ve YPG güçlerinin öncülüğünde Heseke'de düzenlenen askeri törenin ardından, Erbil ve Ürdün'e ardından Montreal'a gönderilmişti. Kanada Kahramanlar Vakfı tarafından dün Toronto'ya getirilen cenaze, on binlerce kişi tarafından karşılandı.

ETHA’nın aktardığı habere göre, resmi konvoyla evine getirilen cenaze, 401 Otoyolu boyunca bekleyen halk tarafından YPG ve Kanada bayraklarıyla karşılandı. Geçiş sırasında yol trafiğe kapatılırken üst geçitlere, "Evine hoşgeldin, seni seviyoruz" yazılı pankartlar asıldı.

Eski asker olan Gallagher'in cenaze geçişini Kanada ordusu, yerel polis ve itfaiyeciler, askeri selamlamayla karşıladı.

Cenaze önce Blenheim'deki ailesinin evine ardından Gaziler Anıtı'na getirildi. Anne Valerie Garder, baba Shannon Gallagher, kardeşleri Lily ve Erin gözyaşlarına boğulurken, anne Garder oğlunun vasiyeti gereği Viking Cenazesi düzenleneceğini söyledi.

Anne Garder, "Onu bir kayığa koyup ateşe vererek son yolculuğuna nasıl uğurlayacağım bilmiyorum" dedi.

Ziyaretçilerle kucaklaşan Garder, "Gerçekten çok etkilendik, hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu oğlum için büyük bir onur ve umarım bu onur, onun uğruna mücadele ettiği değerleri için de iyi olur" diye konuştu.