Tutuklu bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Hatip Dicle hakkında 'demokratik özerklik' soruşturması başlatıldı. Kamuran Yüksek, konuya ilişkin dün ifade verdi.

DBP Muş İl Örgütü tarafından 24 Nisan'da düzenlenen "Yerel demokrasi, özgün birey demokratik toplum için birlikte tartışıyoruz" konulu panelde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle hakkında, Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 

Bu kapsamda, Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yüksek, dün akşam saatlerinde Adana Adliyesi'ne getirilerek ifade verdi.

İddia makamı, Yüksek'in kullandığı ‘demokratik özerklik’ kavramı ile "örgüt propagandası" yaptığını ileri sürdü.

YÜKSEK: ÇÖZÜM PROGRAMIMIZI AÇIKLADIM

Avukatı aracığıyla ifade veren Yüksek ise konuşmasında parti programı ve politikalarını açıkladığını belirtti. Yüksek, "Hükümet politikalarını eleştiren görüşümü açıkladım. Aynı zamanda Türkiye'deki sorunların nasıl çözülebileceğine dair parti programı çerçevesinde görüşlerimi açıkladım" dedi.

Yüksek'in avukatı Vedat Özkan da iktidarın yargı üzerindeki baskısı nedeniyle müvekkiline yönelik böyle bir soruşturmanın açıldığını kaydetti. Av. Özkan, takipsizlik talebinde bulundu.

Kaynak: ANF