DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Siirt’e gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

PKK’nin Kerkük’te savaşması tartışmalarına değinen Yüksek, "Kürtleri karşısına almak ile dış politika olamaz. Kürt güçleri PKK, KDP, YNK, YBŞ ile Kerkük’ü IŞİD’den temizliyor, ancak Türk basını bunu görmek yerinde Kürt güçlerinin ittifakını çekemez haberler yapıyor. Ya Kerkük sizin babanızın yurdu mudur? Kerkük Kürtlerin babasının yurdudur. Tabi ki girecekler ve kurtaracaklar” dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Demokratik Bölgeler Partisi DBP Siirt İl Örgütü 3 Olağan Kongresi’ne katıldı.

'BU KONGREDE YÖNETİCİ OLACAK HERKES TUTUKLANDI'

Kongrede konuşan Kamuran Yüksek, son savaş süreci ile birlikte AKP’nin Türkiye genelinde özgürlükleri ortadan kaldırdığını savunarak, "İnsanlar artık bu ülkede evlerinden çıkamıyor, neden? Hükümet tehdidi ve korkusu var. Bu kongrede yönetici olacak herkesi gözaltına aldılar ve tutukladılar. Bu şekilde toplumu, halkı etki altına alarak, muhalefeti sindirmeye çalışıyorlar” dedi.

'KÜRTLER MAKUS TALİHİNİ KIRIYOR'

Partileri etrafında siyaset yapmaya çalışan arkadaşlarının faili meçhullerle, siyasi suikastlarla katledilmesine rağmen milyonlara dönüştüklerini savunan Yüksek, "Şimdi de büyük bir baskı ortamı var, ancak bu bizlerin moralini bozamaz. Durum gözüktüğü gibi değil ve yarınlar da böyle olmayacak. Tek gerçek şudur ki, Kürt halkı 100 yıllık makûs talihini kırıyor. Ortadoğu ve Türkiye'de adım adım özgürleşmeye gidiyor” dedi.

'KERKÜK KÜRTLERİN BABA YURDUDUR'

Türkiye’de dış politikanın Kürtler ile kavga ve haklarını engelleme üzerine kurgulandığını söyleyen Yüksek, şöyle devam etti: “Kürtleri karşısına almak ile dış politika olamaz. Rojava'da YPG'ye, Irak'ta Kürt güçlerine savaş açarak bir dış politika izlenemez. Tarih Türklerin Kürtler ile ittifak kurarak başarı elde ettiği gerçekleri ile doludur.

Irak, İran, Suriye ve Türkiye'deki Kürtler her zaman çevresindeki halklar ile kardeşçe yaşadı. Şimdi ne oldu da bu kardeşliği bozuyorsunuz. Türkiye dış politikada başarılı olmak istiyorsa Kürt siyasi hareketiyle barışık ve ittifak içinde bir politika öngörmelidir.

Kürt güçleri PKK, KDP, YNK, YBŞ ile Kerkük’ü DAİŞ’ten temizliyor, ancak Türk basını bunu görmek yerinde Kürt güçlerinin ittifakını çekemez haberler yapıyor. Ya Kerkük sizin babanızın yurdu mudur? Kerkük Kürtlerin babasının yurdudur. Tabi ki girecekler ve kurtaracaklar. Niye bundan rahatsız oluyorsunuz. Allah bu ittifakı daim eylesin.”

(Kaynak: DİHA)