CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözleri üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yazı göndererek uyarılmasını isteyen TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e tepki gösterdi.

Genç, "Benim yasalara aykırı bir konuşmam varsa iç tüzük var, Anayasa var. Ona göre işlem yapacak kabiliyeti varsa var. Gidip CHP grubuna yalvaracağına gelsin bana yalvarsın. Bu bir yalvarmadır. Bu aczin ifadesidir" dedi.

TBMM'DE NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurul'da, özürlü, sakat gibi ifadelerin engelli olarak değiştirilmesini öngören kanun tasarısının soru cevap bölümünde söz alan Genç, Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili Atatürk'ten bahsedilmeğini belirterek, Bakan Fatma Şahin’e yönelik " Atatürk kelimesini anmak, sizi çok mu rahatsız ediyor? Acaba bu Cumhuriyet'i kurmasaydı, siz hangi devletin vatandaşıydınız, o makamda oturacak mıydınız? Otursaydınız hangi tarikat mensubu kitlenin, bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz?" demiş, bu sözler üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yazı göndererek, Meclis'in saygınlığı dikkate alınarak gereğinin yapılmasını istemişti.