Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “OHAL kararına ilişkin Kalın, “Bu belayı def etmek için bir takım ekstra hukuki müeyyideleri uygulamaya sokmak zorundadır” dedi.

TSK’nın Savunma Bakanlığı’na bağlanması gündemde mi?’ sorusuna Kalın, “Konuşulan şeylerden birisidir bu” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN Türk canlı yayınında 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne ilişkin soruları yanıtladı.
 
‘BİR BAŞKA DARBE GİRİŞİMİNE KARŞIN ATILMASI GEREKEN ADIMLAR VAR’
 
Kalın, ikinci bir darbe girişimi ihtimaline ilişkin, “Biz bir darbe atlattık. Bu belayı def etmek için bir takım ekstra hukuki müeyyideleri uygulamaya sokmak zorundadır. Şu anda böyle olağanüstü bir durum ile karşı karşıyayız. Bir darbe püskürtülmüştür.
Bir başka darbe girişimi ya da bu darbeyi planlanmış olanların bir başka kamikaze hareketine karşı atılması gereken adımlar vardır. Bunlardan her şey beklenir. Bunların temizlenmesi için devam eden bir süreç var” dedi.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI MUHAFIZ ALAYI
 
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve yeni güvenlik önlemlerine yönelik bir soruya Kalın, “Kapsamlı güvenlik tedbirleri yeniden gözden geçiriliyor. Cumhurbaşkanımızın korunması  çok önemli. Bütün tedbirler alındı, alınmaya devam ediliyor. Muhafız Alayı elbette güvenlik noktasında bir kez daha değerlendirilir. Cumhurbaşkanımızın bu konuda bazı düşünceleri olabilir. Olgunlaştığı zaman karar haline gelir, paylaşırız”  yanıtını verdi.
 
TSK’NIN SAVUNMA BAKANLIĞI’NA BAĞLANMASI

‘TSK’nın Savunma Bakanlığı’na bağlanması gündemde mi?’ sorusuna Kalın, “Konuşulan şeylerden birisidir bu” ifadesini kullandı.