Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 22 Kasım'da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin venin katılacağı Suriye konulu üçlü zirveye ilişkin açıklamada bulundu.

Kalın, "Astana toplantıları sonucunda Suriye'de şiddetin azaltılması yönünde sağlanan ilerlemeler ve tesis edilen gerilimi azaltma bölgelerindeki faaliyetler değerlendirilecek, insani yardımların ulaştırılması ve Suriye'de siyasi çözüm yönünde 2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararı çerçevesindeki Cenevre sürecine üç garantör ülke tarafından yapılabilecek katkılar ele alınacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, Rusya ve İran'ın gerçekleştireceği 'Suriye' başlıklı üçlü zirveye katılmak üzere, 22 Kasım Çarşamba günü Rusya'nın Soçi kentine gideceği öğrenilmişti.

Rusya, Türkiye ve İran, Suriye'de gerilimi azaltma bölgelerinin kurulduğu çatışmasızlık düzenlemesinin garantör ülkeleri. Soçi'de 22 Kasım'da yapılacak bu üçlü zirve önemli. Zira bu görüşme, üç garantör ülke arasında gerçekleştirilen ilk en üst düzey görüşme olacak.

Ayrıca bu yıl 13 kez telefonla görüşen Erdoğan ve Putin, 6. kez bir araya gelmiş olacak. Erdoğan'ın Rusya'ya yaptığı son ziyaret geçen 13 Kasım'da gerçekleşmişti.

(Kaynak: Sputnik)