Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için kurulan standa Rize ve Samsun ardından İzmir’de de ırkçı bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Halkların Demokratik Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için yapılan seçim çalışmaları kapsamında metro istasyonu karşısında kurulan standa ellerinde bıçaklar bulunan 15 kişilik ırkçı bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' ve ''Türk’üz Türkçüyüz Atatürkçüyüz'' diye bağıran saldırgan gruba olay yerine gelen polisler müdahale etmezken, çevre esnafı saldırganlara ve polise tepki gösterdi.

Grup daha sonra ''Bu işin sonrası da var. Siz dağdan geliyorsunuz. Size burada stant açtırmayacağız'' diye tehditler yağdırdıktan sonra dağıldı. Saldırıda darp edilen HDP’li 2 kişi hafif şekilde yaralandı.

HDP’liler, stant başından ayrılmayarak çalışmalarını sürdürdü.

BİR GÜNDE 3. SALDIRI

İzmir’deki saldırı bugün öğle saatlerinden itibaren Demirtaş’ın seçim standına düzenlenen üçüncü saldırı oldu.

Rize’de Demirtaş’ı desteklemek amacıyla stant açan emekli öğretmen Nurettin Durmuş ırkçı 3 kişinin saldırısına uğrarken Samsun’da kurulan standa kalabalık ırkçı bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Her iki saldırıda da polis uzun süre saldırılara seyirci kalırken, Samsun’da gözaltına alınan saldırganlar ifadeleri ardından serbest bırakıldı.

Rize ve Samsun’daki saldırılar ardından açıklama yapan Demirtaş, saldırıları kınayarak, saldırıların seçim çalışmalarını engellemeyeceğini söylemişti. (ANF)