İzmir'de Gezi Parkı dienişinin ilk gününde gözaltına alınan ve "görevli polise görevi yaptırmamak için direnme" ve "kamu ve özel mala zarar vermek" iddiasıyla haklarında dava açılan 94 kişinin yargılandığı davanın 2'nci duruşması Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi'nde görüldü.

24. Asliye Ceza'da görülmesi gereken duruşma sanık sayısının fazla olması nedeniyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanıklar ile sanıkların avukatları katıldı.

DİHA'nın haberine göre, savunma yapan sanıklar demokratik haklarını kullandıklarını ifade ederek suçlamaları kabul etmedi. Olay günü polis şiddetine maruz kaldığını belirten sanıklar beraatlerini istedi.

Yargılananlar arasında bulunan Evrensel Gazetesi Muhabiri Metehan Ud, ifadesinde görevini yaptığını ve gözaltına alınışının basın özgürlüğüne müdahale olduğunu dile getirdi.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen sanıklar için zorla getirme kararı çıkarılmasına ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı 1 Mart 2016 tarihine erteledi.