Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Kobani'de yaşamını yitiren Bedrettin Akdeniz için kurmak istediği taziye çadırına polis saldırdı. HDP İzmir Milletvekili Adayı Zeynep Uzunok'un da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

SDP İzmir İl Örgütü, Kobani'de IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Bedrettin Akdeniz (Ekin İnce Memed/Suphi Şoreş) için eski Sümerbank önünde taziye çadırı açmak istedi. Alanı abluka altına alan polis, taziye çadırının kurulmasına izin vermeyeceğini belirterek, ısrar edilmesi halinde müdahalede bulunacağını söyledi. SDP'liler çadırı açmak istediklerini belirterek, pankartlarını asmaya başladı. Polis ise bu sırada SDP'liler tarafından asılan YPG ve YPJ savaşçılarının fotoğrafları ile pankartları yırtarak gruba saldırmaya başladı.

Polisin saldırısı ile çıkan olaylarda aralarında HDP İzmir Milletvekili Semra Uzunok'un da bulunduğu yaklaşık 30 kişi yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan yurttaşların İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükleri belirtildi.

Öte yandan olayları görüntülemek isteyen Gelecek gazetesi muhabiri de gözaltına alınırken, basın mensuplarının çekim yapması da engellenmek istendi.

AKDENİZ İÇİN KADIKÖY’DE TAZİYE          

Bu arada Bedrettin Akdeniz için Kadıköy Bahariye Caddesi'nde taziye çadırı kuruldu. Akdeniz'in fotoğrafı ve kırmızı karanfillerle donatılan taziye çadırını HDP milletvekili adayları Çağdaş Küçükbattal, Musa Piroğluş, Zehra Şahin ve Salih Şahin ile SDP Genel Başkan Ufuk Göllü ile HDP MYK üyeleri, Türkiye Gerçeği yazarı Mehmet Güneş ve HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Semra Doğan ziyaret etti. Akdeniz için Gazi Mahallesi'nde de taziye çadırı açılacak. (DİHA)