İYİ Parti, yarın yapılacak 1. Olağanüstü Kurultay'da ise "seçilmiş delegelerle" parti yönetimini belirleyecek.

İYİ Parti’nin, kendi kongrelerine davet yapan siyasi partilere katılım için davetiye gönderdiği belirtildi. Bu kapsamda CHP, AKP, Saadet Partisi ve DP'ye davetiyeler gitti. Ancak MHP ve HDP kapsam dışı bırakıldı.

2019'da yapılacak seçimler için cumhurbaşkanı adaylığını ilan eden Kurucu Genel Başkan Meral Akşener'in, tek genel başkan adayı olması ve yeniden genel başkan seçilmesi bekleniyor.

Partinin en yetkili organı olan 60 üyeli Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeliği seçiminin de yapılacağı kurultayın ana sloganı ise "İYİ'ler kazanır" olarak belirlendi.

Genel Başkan Meral Akşener'in "gövde gösterisi" yapacağı kurultay için salonda da özel hazırlık yapıldı. Bu kapsamda Meral Akşener'in salona özel bir koreografi ve müzik eşliğinde girmesi planlanıyor.

Akşener, alışılmış uygulamaların tersine, protokolde değil, partililerin arasına oturacak.

Kurultayda yaklaşık 1 saatlik konuşma planlayan Meral Akşener'in, bir anlamda "seçim manifestosu"nu da açıklayacağı belirtiliyor.

 İYİ Parti kurulduğu ilk günden bu yana hedefini "cumhurbaşkanlığı" olarak açıklayan Akşener'in, cumhurbaşkanı adaylığının gerekçeleri, güçler ayrılığına dayalı ve eksikleri giderilmiş bir parlamenter sisteme dönüş, yeni sivil anayasa, kutuplaşma siyasetine son verilmesine dönük mesajlar vereceği ifade ediliyor.

Basın özgürlüğü, yargı bağımsızlığı ve ekonomi konusundaki önemli vaatlerini de açıklayacak olan Akşener, "seçimlerde sandıklara sahip çıkma çağrısı" da yapacak.

Kongrede Başkanlık Divanı sayısının 12'den 14'e çıkarılacağı belirtildi.

Kaynak: Yurt