CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunan kişinin kimliğinin Orhan Öven olduğu belirtildi.

Öven, polise verdiği ilk ifadesinde Büyük Birlik Partisi (BBP) yanlısı Alperen Ocakları'na üye olduğunu ve Erzurumlu olduğunu belirtti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Alperen Ocakları ise saldırganın kendileri ile bir irtibatının olmadığını iddia etti.

Uyuşturucu dahil 22 ayrı suçtan sabıka kaydı olan Orhan Öven 1986 doğumlu ve Ankara'da ikamet ediyor.

Orhan Öven'in Facebook sayfasında El Kaide'yi destekleyici paylaşımlar yer aldığı bildirildi.

DENİZ GEZMİŞ VE AHMET KAYA DA VAR, ÇATLI VE EL KAİDE DE...

'Vatan haini' diye bağırıp saldıran şahsın ifadesinde "Gıcık oluyorum, politikalarını beğenmiyorum' dediği öğrenildi. Övet'in facebook'taki paylaşımları ise oldukça dikkat çekici. El Kaide militanlarının fotoğraflarını paylaşan Övet'in nedense son gün Deniz Gezmiş ve Ahmet Kaya ile ilgili de çok sayıda paylaşımda bulunduğu görülüyor. Ana sayfasında çok sayıda Muhsin Yazıcıoğlu fotoğrafı var. Erdoğan fotoğrafı da paylaşmış.

Övet'in facebook sayfasında Sedat Peker ve Abdullah Çatlı fotoğrafları ve sözleri de yer alıyor.

DÜN DENİZ GEZMİŞ FOTOĞRAFLARI PAYLAŞMIŞ

Övet'in dün Deniz Gezmiş ve sözleriyle ilgili yaklaşık 10 paylaşımda bulunduğu görüldü.

SON PAYLAŞIM

Övet, facebook'ta son olarak "Varlığım bazılarını rahatsız etse de uzaktan beni gizli gizli takip etmelerine bayılıyorum" yazısını paylaşmış.

'NİŞANLIYIM' DEMİŞ AMA EVLİ,  1 ÇOCUK BABASI

Facebook’taki sayfasında kendisini ’nişanlı’ olarak gösteren Orhan Övet’in, evli ve 2 yaşında bir kız  babası olduğunu anlaşıldı.

Babası Zeki Övet’in yaşamını yitirdiği öğrenilen, biri kız, diğeri erkek 2 kardeşi olan Orhan Övet’in Ankara’nın Elmadağ’da oturduğu belirtildi. (Milliyet)

İlgili haber:

Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırı