AKP grubunda bugün Köşk seçimi ve 3 dönem şartının anketle milletvekillerine sorulduğu görüşme gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan başkanlığındaki görüşmede AKP'nin Köşk seçimiyle ilgili izleyeceği yol haritası ve takvim açıklandı.

Görüşmeyle ilgili yazılı açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Köşk seçimiyle ilgili partisinin izleyeceği yolu detaylı bir şekilde açıklayarak, 'Halkımız neyi isterse o olacak, halkın istemediği ise olmayacaktır.' ifadelerine vurgu yaptı.

ÇELİK'İN AÇIKLAMASI

"Bu toplantıda 30 Mart seçimlerinin geniş bir değerlendirmesi yapılmış, milletvekillerimiz seçim sonuçlarıyla ilgili görüş ve kanaatlerini söz alarak grubumuzda paylaşmışlardır.

Toplantı gündeminde 10 Ağustos'ta ilk tur oylaması yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak grubumuzun eilimi,  dağıtılan anket formlarıyla sorulmuş, gerekli istişareler yapılmıştır."

3 DÖNEM KURALI DA SORULDU

"Toplantıda ele alınan diğer bir husus, tüzüğümüzde yer alan 3 dönem kuralı olmuştur. Bu konuyla ilgili bir değişiklik yapılıp yapılmaması gerektiği yine dağıtılan anket formlarıyla vekillerimize sorulmuştur.

Her iki konuyla ilgili olarak, doldurulan anket formları  genel merkezimiz tarafından değerlendirilecektir."

AKP'NİN KÖŞK TAKVİMİ

"Gerek Cumhurbaşkanlığı sesçimi, gerekse 3 dönem kuralı ile ilgili hususlar, 18 Nisan 2014 tarihinde yapılacak Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, ardından büyük kongre delegeleriyle yapılacak bir toplantı ve mayıs başında, daha sonra yeri belirlenecek olan 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda ele alınacak ve böylelik, nihai bir karar varılacaktır."

BAŞBAKAN İSTİŞARE YAPIP ÖYLE KARAR VERECEK

"2002'deki 3 Kasım seçimlerinden sonra sayın Başbakanımızın milletvekili olamamasından dolayı kimin başbakan olması gerektiğinden, 2007'deki Cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiğine kadar bir çok önemli husus hep geniş çaplı istişare ve değerlendirmeler sonucu ortak akılla karara bağlanmıştır.

Başbakanımız ve Genel Başkanımız bir çok önemli konuda istişare, nabız tutma ve eğilimlerin belirlenmesi hususunu, AK Parti camiası ile sınırlı tutmamış, STK'ların kanaat önderlerinin, nihayet sokaktaki vatandaşın ne istediği tespit edilmeye çalışılmıştır.

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak aynı tavrın ve tutumun, ortaya konacağından kimsenin şüphesi olmasın."

HALK NE İSTERSE O OLACAK

"AK Parti, Türkiye'nin siyasi partisi olmayı başarmış tek siyasi harekettir. Türkiye'nin isteği ve arzusu bizim de istek ve arzumuzdur.

Halkımız neyi isterse o olacak, halkın istemediği ise olmayacaktır." (Artı Bir TV)