Kamu Denetimi Kurumu (KDK) İstanbul Bürosu açılışına katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları ve uygulanacak yasaklarla ilgili açıklamalarla bulundu. Vali Şahin şöyle konuştu:

“Başka emekçilerimiz ve işçilerimiz olmak üzere tüm halkımızın 1 Mayıs bayramını kutluyorum. 1 Mayıs resmi olarak da tatil ve bayram kutlanıyor. 1 Mayıs'ın bayram havasında ve tadında geçmesini özellikle diliyorum. Biz de valilik olarak 1 Mayıs'ın en güzel şekilde kutlanması için iki miting alanına 6 mitin alanı daha dahil ederek geniş imkan sağlamaya çalıştık.

'TAKSİM KAPALI'

Ancak Taksim her türlü gösteriye, toplantıya kapalı bir alan olduğu için 1 Mayısla ilgili kutlamalara da kapalıdır. Yalnızca yarın sembolik olarak işçi temsilcilerimizin veya siyasi parti temsilcilerimizin çelenk koyma ve Kazancı Yokuşu'nda karanfilli anma imkanı tanınacak.

Ama onun ötesinde herhangi bir faaliyet olmayacak. Başta siyasi partiler olmak üzere, konuyla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarına bizlere ve görevlilerimize yardım ve desteklerini talep ediyorum. Herkes huzurlu bir şekilde 1 Mayıs'ı geçirmeli. İstanbul'un 1 Mayıs'ı huzurlu bir şekilde geçirmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı".

2 KUTLAMA ALANI GÖSTERDİ

Gazetecilerin, “Yarın kaç polis görev yapacak?" şeklindeki sorusuna Vali Şahin, “Yeteri kadar tedbirimizi aldık, yeterli kadar polisimiz olacak. Bu konuyla ilgili planlamalarımızı dün bir kez daha gözden geçirdik. Ancak biz ümit ediyoruz ki, bu tedbirlerin uygulanmasına ihtiyaç kalmayacaktır" diye yanıt verdi. Vali Şahin, önceden ilan ettikleri miting alanlarından 1 siyasi parti ile bir sivil toplum örgütünün 1 Mayıs kutlamalarını bu alanlarda gerçekleştireceklerin söyledi. Şahin kutlamalardan birinin Kadıköy Salı Pazarı'nda, diğerinin ise Bakırköy'de gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.