Filistin İçin İsrail’i Boykot Girişimi, İsrail’in saldırılarını bir yürüyüşle protesto etti. Tünel’den Galatasaray Meydanı’na yürüyen yüzlerce kişi,  İsrail ile tüm askeri, ticari, diplomatik, akademik, kültürel ilişkilerin kesilmesini istedi.

Tünel’de bir araya gelen Filistin İçin İsrail'i Boykot Girişimi Galatasaray Meydanı’na yürüyerek İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etti. 

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, Çarşı Grubu ve çok sayıda grubun da destek verdiği eylemde İsrail’i protesto eden pankartlar açıldı.  Galatasaray Meydanı’nda açıklamayı yapan feminist Yazar Ayşe Düzkan, son bir haftada İsrail’in düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk ve kadın 166 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 1086’sının yaralandığını hatırlattı.

“İsrail’in Filistinlilere ve insanlığa karşı işlediği hiçbir suçtan dolayı hesap sorulmuyor” diyen Düzkan,  “Gazze ablukasının kaldırılması için, İsrail ırkçılığını durdurmak için, Filistinli mültecilerin yurtlarına geri dönmesi için, Batı Şeria ve Gazze'nin işgaline son vermek için, İsrail vatandaşı Filistinlilere uygulanan ırk ayrımcılığına son vermek için, Filistin ulusunun kendi kaderini tayini için, İsrail ile tüm askeri, ticari, diplomatik, akademik, kültürel ilişkilere son verilsin!” çağrısında bulundu. (ANF)