İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail'in Avrupa ve Asya büyükelçileri ile yaptığı toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Paris'te Charlie Hebdo'ya yönelik saldırının ardından dünya liderlerinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşe katılan İsrail Başkanı Binyamin Netanyahu ile ilgili olarak, "Hangi yüzle oraya gitti" açıklaması yapan Erdoğan'ı anti-semitik olmakla suçlayan Lieberman, Avrupa'nın Erdoğan'a daha fazla sessiz kalamayacağını söyleyerek, "Avrupa'nın Erdoğan gibi bir anti-Semitik mahalle kabadayısına ve çetesine karşı sessiz kalması bizi 1930’lu yıllara geri götürür" dedi.

NE OLMUŞTU?

Fransa'da 12 kişinin hayatını kaybettiği Charlie Hebdo dergisine saldırıdan sonra Paris'te dünya liderlerinin de katıldığı büyük bir birlik yürüyüşü yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Fransa’daki liderler yürüyüşüne katılmasını eleştirmiş, "Sanki tribünde insanlar çok heyecanla onu beklemişler gibi onlara el sallıyor. Hangi yüzle oraya gitti onu da anlamakta zorlanıyorum. Bir defa siz katlettiğiniz yavruların, kadınların hesabını verin” demişti.