IŞİD, Rezkar Muhammed Salih, Piştivan Osman Resul ve Hişam Nabil Hurşit adlı üç peşmergeyi başlarını keserek öldürdüğü bir video yayınladı. Peşmergelerin farklı bölgelerde infaz edildiği görüldü.

Press Tv’de yer alan habere göre, videodaki militanların Kürtçe konuştuğu duyuldu. Peşmergeler IŞİD’in işgal altında tuttuğu Musul’da öldürüldü. Videodaki militanlar, “İnfazlar, peşmergenin savaş dışı alanlarımıza saldırmasının sonucudur” dedi.

'MEYDAN OKUMA NEWROZ'U'

Öte yandan, videonun yayınlanmasının ardından  Federal Kürdistan eski başbakanı Berham Salih, bu yılın Newroz’unun, “Meydan okuma Newroz’u” ilan edilmesi için yönetime çağrıda bulundu.

Rudaw'da yer alan habere göre Salih, “Bu Newroz, Kürtlerin IŞİD’e karşı birlikte verdiği mesaj için kutlanmalıdır. Peşmergeyi ve şehitlerin ailesini destekleyin. Kürtler şehit olan peşmergelerin ailelerine destek için birleşmeli ve insanlarımız için daha etkili bir uluslararası yardım için kampanya yürütmelidir” dedi.

IŞİD’in Şubat ayında yayınladığı ve Irak’ın Kerkük kentinde çekilen videoda 21 peşmergenin kafes içinde oldukları görülmüştü. (Radikal)