Soner AYDIN / Demokrat Haber-Mersin

Mersin’de düzenlenen bir eylemde yaptığı konuşmanın ardından dönemin Başbakanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 7 bin 800 TL para cezasına çarptırılan Zeliha Aydoğan parayı ödeyemeyeceğini söyledi.

62 yaşındaki işçi emeklisi Zeliha Aydoğan, 27 Aralık 2013’te yolsuzluk ve rüşvet iddialarını protesto eylemine katılmış ve Pozcu Halk Bankası önünde dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ını eleştiren bir konuşma yapmıştı.

Eylemle ilgili görüntüleri inceleyen Savcılık, Aydoğan hakkında ‘Başbakan Eroğan’ın onur, şeref ve saygınlığına saldırı niteliğinde sözler sarfettiği’ iddiasıyla dava açtı. Aydoğan 18 Art 2014’te 8. Sulh Ceza Mahkeme’sinde görülen ilk davanın ardından, 10 Nisan’da görülen ikinci davada 7 bin 800 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.

İşçi emeklisi olan Aydoğan yaptığı açıklamada aradan geçen bir yılın ardından faiziyle birlikte para cezasını ödeyemeyeceğini dile getirdi.

Cezayı ödeyebilmek için kredi dahi çekmeyi düşündüğünü sözlerine ekleyen Aydoğan, “Bu ceza hukuksuzdur. Mahkeme olduğu gün bir tecavüzcüye 2 bin 500 TL para cezası veren mahkeme bana 7 bin 800 TL para cezası verdi” dedi.