İsrail’in Mavi Marmara saldırısı için Ankara’dan özür dilemesini değerlendiren İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Mesud Cezayeri, konuyu “bölgedeki gelişmeleri etkilemek amacıyla Türkiye-İsrail-Amerika üçlüsünün yeni bir oyunu ” olarak yorumladı.

Mesud Cezayeri, “ABD ve İngiltere, istedikleri türden bir İslam’ı hakiki İslam yerine bölgede yerleştirmek ve dikkatleri İran’dan üçüncü bir ülkeye çekmek için durmaksızın çaba sarf ediyor. Siyonist’lerin 2010 yılında Gazze yardım filosuna saldırması, bölgedeki dengeler açısından Türkiye için özel bir durum yarattı. İsrail başbakanının Türkiye hükümetinden özür dilemesi, bölgedeki direnişi ve özellikle halk ayaklanmalarını etkilemek amacıyla Türkiye-İsrail-ABD tarafından ortaya konulan yeni bir oyundur” dedi.

Direniş karşıtı ülkelerden bahseden Cezayeri bu ülkelerin günümüzde Suriye’ye karşı savaşın ana halkasını oluşturan ülkelerden oluştuğunu söyledi. İranlı yetkili; ABD, İngiltere, Fransa, gerici Arap ülkeleri, Türkiye ve İsrail’in ismini sıraladı. (SoLportal)