Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İran’ı Yemen’de Husi milisleriyle hükümet güçleri arasındaki çatışmalardan İran'ı sorumlu tutmasına Tahran yönetimi katı bir dille tepki göstererek "hırslı politikalara daha fazla onarılmaz hatalara yol açmama" çağrısında bulundu.

İran’ın nükleer programı ile ilgişi yürütülen müzakereler kapsamında İsviçre’nin Lozan şehrinde bulunan Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Türkiye’ye “bölgede istikrar sağlanması için hareket etme” çağrısında bulundu.

Erdoğan’ın “İran tahammül sınırlarını zorluyor” sözlerini dolaylı yolla eleştiren Zarif, “Stratejik hatalar ve hırslı politikalarla bölgede onarılmaz hasarlara neden olanların, sorumlu politikalar benimseyerek kapasitelerini barış ve huzurun sağlanmasında kullanmaları iyi olur” diye konuştu.

Suudia Arabistan’ın başı çektiği bir koalisyon dün sabah saatlerinde Yemen’deki Şii Husilere karşı bir askeri harekât başlatmıştı. Operasyon üzerine Erdoğan, Türkiye’nin Suudia Arabistan'ın yanında yer aldığını ve gerekirse lojistik ile istihbarat desteğinde bulunabileceğini belirtmişti