İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran’ı eleştiren ifadelerini değerlendirerek, "Türkiye doğru yolda değil" dedi.

NTV'deki habere göre; İran basınına konuşan İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Burucerdi, “Türkiye’nin son yıllarda izlediği politikayı bir zincir olarak düşünürsek bu zincirin birçok halkasında Ankara başarısızlığa uğramıştır. Suriye, bunun en açık örneklerinden biridir. Ankara, Suriye yönetiminin değişmesini isterken yenilgiye uğradı. Irak’ta da benzer bir durumla karşılaştı” diye konuştu.

Burucerdi, “Türkiye Cumhurbaşkanı İran’ın Şia egemenliği peşinde olduğunu söylüyor bu kesinlikle yanlış bir ifadedir” değerlendirmesinde bulundu.

Alaeddin Burucerdi, Türkiye’nin doğru olmayan bir yolda bulunduğunu belirterek, “Ankara’dan bunu değiştirmesini umut ediyoruz” dedi.

ZARİF DE ERDOĞAN'I ELEŞTİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İran'ın bölgedeki tutumunu eleştiren sözlerine İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de tepki göstermişti.

Zarif, ''Stratejik hatalar ve hırslı politikalarla bölgede onarılmaz hasarlara neden olanların, sorumlu politikalar benimseyerek kapasitelerini barış ve huzurun sağlanmasında kullanmaları iyi olur" demişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran ve diğer grupların Yemen'den çekilmesi gerektiğini söylemişti. Cumhurbaşkanı, İran'ın hedefinin Irak'ta etkisini artırmak ve bölgeden IŞİD'i çıkartıp yerine geçmek olduğunu savunmuştu.