Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, TSK’nın PKK'ye yönelik operasyonlarına ilişkin, "PKK, Türkiye topraklarında bulunuyor.  Bizim topraklarımıza yönelik saldırıyı kabul etmiyoruz" dedi.

İbadi, yaptığı açıklamada, ülkesinin topraklarının Türkiye'ye karşı kullanılmasını kabul  etmeyeceklerini belirterek, "Türkiye veya herhangi bir ülkeyle düşmanlık üzerine  kurulu siyasetimiz de söz konusu değil ve sorunlarını kendi içinde çözmeli.  Türkiye'nin güvenliğinde bir kusurunun meydana gelmesini de temenni etmeyiz. Bize karşı da aynı hissiyat içerisinde olmalarını istiyoruz ve Türkiye bugün Irak topraklarını hedef alıyor" ifadesini kullandı.

"PKK bizim değil Türkiye topraklarında bulunuyor" diyen İbadi, şöyle  devam etti:

"Türkiye'nin IŞİD’e karşı uluslararası koalisyona katılma kararı aldığı ilk günden itibaren PKK'nin bulunduğu gerekçesiyle topraklarımıza saldırı  düzenlemesi tutumuna şaşırdık. Türk güvenlik güçlerine yönelik terör saldırıları Türkiye'nin içinde meydana geldi. Bizim topraklarımızdan tek bir ağır silah atılmış olsaydı buna (hava operasyonu) asla itiraz etmezdim." (Vatan)