Irak Parlamentosu Reform Cephesi Grubu parlamenteri Avatuf Nema, meclise verdiği önerge ile PKK'nin Irak yasalarına göre kabul edilmesini talep etti.

Nema, önergesinde "PKK'nin Irak yasalarına, güvenliğine aykırı bir girişimi olmamıştır. PKK, IŞİD'le mücadelesinde başarılı olmuştur. Irak Hükümeti, PKK'yi yasal düzeyde kabul etmelidir" dedi.

KDP'nin PKK'ye dönük politikalarını da eleştiren Nema, "KDP, Duhok ve Hevler'de PKK ve sempatizanlarına dönük baskılar yapıyor ve bu şehirlere girişlerini engelliyor. Bunun için Bağdat Hükümeti PKK'yi yasal olarak tanımalı ve Bağdat'ta PKK'nin ofisinin açılmasını sağlamalıdır" diye konuştu.

Nema, önergesinde Türkiye güçlerinin Irak topraklarındaki varlığını sağlayanların ise "ihanetçi" olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Nema,"Türkiye'yi Irak topraklarına davet edip getirenler kendi halkına karşı düşmanlarıyla bir olmuş ve düşmanında yer alarak onların oyuncağı olmuştur. Türkiye'nin Musul'da IŞİD'e karşı savaşma amacı, Musul'u özgürleştirmek değil, IŞİD'i aklamaktır. Görünen o ki, Erdoğan IŞİD'i halen kullanacak" dedi.

Avatuf Nema, önergesinde uluslararası devletlere çağrıda bulunarak, Türkiye’nin politikalarına karşı tepkilerini ortaya koymalarını da istedi.

(Kaynak: DİHA)