CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Meclis’te sürpriz bir şekilde akşam saatlerinde görüştü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki makam odasında gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. Edinilen bilgiye göre görüşmede bir süre önce yayını durdurulan Halk TV konuşuldu.

HASRET GİDERDİK

Görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, “Hasret giderdik” demekle yetindi. Bir gazetecinin, “Bir şey söylemezseniz çok büyük yorumlar yapılabilir” sözü üzerine, “Yorumun büyüğüne itirazım yok. Yani yorum büyük de olabilir bir sakıncası yok” dedi.

“Halk TV konuşuldu mu?” sorusuna da Baykal, “Tabii onu da konuştuk. Hasret giderdik, sohbet ettik” demekle yetindi.

“Antalya İl Başkanlığı ile ilgili bir sıkıntı gündeme geldi mi?” sorusuna da Baykal, “Hayır hayır, örgüt konularına girmedik” dedi.

HALK TV YOLA DEVAM EDECEK

Daha sonra görüşme hakkında bilgi alan ajanslar, Kılıçdaroğlu-Baykal görüşmesinden Halk TV'nin devam etmesi kararı çıktığını yazdı.

Edinilen bilgiye göre görüşmenin ağırlıklı konusu bir süre önce yayını durdurulan Halk TV’nin durumu oldu. Görüşmede; Halk TV’nin devam etmesi kararı alındığı belirtilirken güncel olaylar, son yaşanan gelişmelerin de değerlendirildiği öğrenildi.

Baykal’ın yakın çevresine görüşme ile ilgili, “Halk TV’nin sorununu çözmek için iyi niyetli bir anlayış sergileniyor” dediği öğrenildi.

Böylece, Baykal’ın ağırlığını koymasıyla Halk TV yeniden yayına geçebilecek.

ODA.TV GELİYORMUŞ

Meğer CHP, batan Halk TV'nin yerine Oda TV projesini düşünüyormuş, Soner Yalçın'ın gözaltına alınması; CHP'nin tüm planlarını alt-üst etmiş…

DURDU ÖZPOLAT DA VAR

CHP'nin batan Halk TV'sinin yerine ikame edilmek istenen 'Oda TV projesi' Soner Yalçın'ın gözaltına alınması ile yarım kaldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın baldızının oğlunun sahibi olduğu Halk TV'nin hisselerini partinin yeni yönetimine yakın isimlere devretmemesi üzerine hizmet alımı sözleşmesini feshederek, dolaylı yoldan kanalın iflas etmesine neden olmuştu. CHP'nin ihtiyaç hissettiği medya kanalı CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat ve Soner Yalçın ortaklığında gerçekleştirilmek istendi. Ancak, Yalçın'ın gözaltına alınması projenin yarım kalmasına neden oldu.

ERGENEKON 'ODA'DA ARANDI

Ergenekon soruşturması çerçevesinde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatı ile Oda TV'de dün aramalar yapılırken, operasyonun aynı zamanda CHP'ye destek vermesi için yakında kurulması planlanan Oda TV kanalına da sekte vurduğu belirtiliyor. Çarşamba günü yayına geçmesi beklenen Oda TV kanalı için hazırlıklarını tamamlamaya çalışan Soner Yalçın ve CHP Milletvekili Özpolat'ın Halk TV'ye talip oldukları öğrenildi.

KANALI AYGÜN YÖNETECEKTİ

Ergenekon soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınan ve serbest bırakılan Yalçın Küçük'ün de televizyon kurma işinde Soner Yalçın ile birlikte olduğu öğrenildi. Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklanan Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın milletvekili yapılarak hapisten çıkarılması için yoğun çaba gösteren Küçük ile Yalçın ve ekibinin, televizyonda bu isimlerden de faydalanmayı düşündükleri belirtildi. Yalçın ve Özpolat'ın kurulacak televizyon kanalının başına ise gazeteci Hakan Aygün'ü geçirmeyi düşündükleri iddia edildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Tabii, son yaşanan gelişmeler her şeyi alt üst etmiş durumda. Kılıçdaroğlu Halk TV’nin ipini çekmiş, yerine Oda TV’yi ikame etmeye çalışırken, Oda TV basıldı, Baykal Halk TV için ağırlığını koyup, devreye girdi. Bu durumda Halk TV’yi Oda TV’ye satarak, ya da ikisini birleştirerek yola devam etmeleri olası. Baykal’ın en son “yeni CHP’nin eski CHP’ye ihtiyacı varmış” açıklamasından sonra Halk TV hamlesiyle ipleri daha fazla eline almaya başladığı görülüyor.

DEMOKRAT HABER