Halkların Demokratik Partisi Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında Beşiktaş’ta yaşanan saldırıya değindi.

Beştaş “Bu acıların bir daha yaşanmaması için, bu Meclis'in, kınamak dışında da sorumlulukları var” dedi.

Beştaş’ın Meclisteki konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Dünkü saldırıda hayatını kaybeden Berkay’ın babasının sözlerini duymalıyız; hepimize ‘Sadece gidip mezarda dua okumakla bu iş çözülmüyor’ diyor. Bu mesaj bizedir.

Türkiye’de 7 Haziran’dan sonra başlayan, çözüm sürecinin bitimine denk gelen süreçte çok büyük acılar yaşandı. Herkes bu acılardan nasibini alıyor. Meclis'te, bu ölümleri durdurmanın yolunu bulmalıyız. Kınamak dışında sorumluluğumuzu, siyasetin etkinliğini düşünmemiz lazım. Biz neyi eksik yapıyoruz? Bunu cidden düşünmemiz lazım.

Dünden beri çıkan istatistiklerde ne kadar canı yitirdiğimize ve her patlamadan sonra nasıl intikam naraları atıldığına tanıklık ediyoruz. Bu intikam sözleri ölümlerin olmasına çare üretmiyor. Başka bir dil bulmamız lazım. Bu topraklarda barışı, eşitliği, demokratik Anayasa’yı inşa etmek Meclis'in görevidir.

Şiddet nasıl artar; konuşma yasaklanınca, siyaset tıkanınca, demokratik siyaset kanalları tıkanınca şiddet artar.

Bugün tam da bunu konuşmak zorundayız. Çözüm sürecine yönelik mahkum etme dilini, ben de kürsüden mahkum ediyorum. Konuşmak lazım. Sadece burada değil, her yerde; konuşmanın sustuğu yasaklandığı dönemlerde şiddet artar, ölüm artar. Hangimizin yakını yok İstanbul’da? Hepimizin yüreği hoplamadı mı? Bu acıları yaşatmamak, bu Meclis'in iradesine bağlıdır.”