AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, ”Dün bizimle beraber şu ya da bu şekilde yürüyenler, yarın bizim karşımızdaki güçlerle, bu sefer paydaş olacaklar” dedi.

İstanbul Suriçi Grubu Derneği’nin Topkapı’da bir otelde düzenlediği etkinliğe onur konuğu olarak katılan Babuşcu, yaptığı konuşmada, AK Parti’nin bugüne kadar milletle gönül bağına ihanet etmediğini, samimiyetine gölge düşürmeden millete hizmet etmeyi sürdürdüğünü söyledi.

”GEÇTİĞİMİZ 10 YIL ÖZGÜRLÜK ETRAFINDA PAYDAŞLAR VARDI”

AK Parti’nin 10 yıllık iktidarı döneminde kendileriyle paydaş olan gruplar bulunduğunu anlatan Babuşcu, şunları söyledi:

”10 yıllık iktidar dönemimizde bizimle şu ya da bu şekilde paydaş olanlar, gelecek 10 yılda bizimle paydaş olmayacaklar. Çünkü bu geçtiğimiz 10 yıl içinde, bir tasfiye süreci ve bir tanımlama özgürlük, hukuk, adalet söylemi etrafında yaptıklarımıza paydaşlar vardı. Onlar da şu ya da bu şekilde her ne kadar bizi hazmedemeseler de; diyelim ki liberal kesimler, şu ya da bu şekilde bu süreçte bir şekilde paydaş oldular, ancak gelecek inşa dönemidir. İnşa dönemi onların arzu ettiği gibi olmayacak. Dolayısıyla o paydaşlar bizimle beraber olmayacaklar. Dün bizimle beraber şu ya da bu şekilde yürüyenler, yarın bizim karşımızda olan güçlerle bu sefer paydaş olacaklar. Çünkü inşa edilecek Türkiye ve ihya edilecek gelecek onların kabulleneceği bir gelecek ve bir dönem olmayacak. Onun için işimiz çok daha zor.”

2014’te yapılacak yerel seçimleri ”anahtar” seçim olarak değerlendirdiklerini ifade eden Babuşcu, ”2014 merkezle çevre arasındaki mücadelenin finalidir. Kapıyı doğru açarsak arkasından gelecek cumhurbaşkanlığı, muhtemel bir anayasa referandumu ve genel seçim başarılı olacaktır. Burada AK Parti’nin şu ya da bu şekilde oy çıtasını aşağıya düşürecek oransal 1 puanlık sonuç bile siyasi anlamda ondan çok daha büyük sonuçlar doğuracaktır” diye konuştu. (Vatan)