Öcalan’ın, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a “Mutlaka bir basın açıklaması yaparak ben çocuğumu Türk okullarına göndermiyorum demesi lazım” dediği, 2 gün sonra BDP Genel Başkanı Demirtaş’ın Fırat Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, çocuklarını okula göndermeyerek anadilde eğitim için boykot edeceğini açıkladığı öne sürüldü.

Basında yer alan BDP ve kendisi hakkındaki iddialara twitter’dan yanıt veren BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Başbakan’ı suçladı.

 

İşte Demirtaş’ın yazdıkları:

 

Günaydın, AKP yayın organları y.şafak, zaman, bugün, akit vd. kirli propaganda savaşını 28 Şubatçılardan öğrendiler. O süreçte statükocular da islamcılara karşı benzer bir haksız saldırı yürüttüler, ama kaybettiler. çünkü halk gerçeklerin ne olduğunu biliyordu.

Şimdinin egemen gücü AKP ve medyası da aynı yöntemi Kürt'lere karşı kullanıyor, ama kaybedecekler çünkü halk gerçekleri biliyor.

KCK operasyonları adıyla yürütülen bütün soruşturmalar tezgahtır ve bizzat Başbakan tarafından yürütülüyor. KCK'nin ne olduğunu ve temsilcilerinin kimler olduğunu en iyi Başbakan bilir, çünkü kendileriyle defalarca görüşme yaptı, İmralı'dan yazılan mektupları avukatlar değil, başbakan'ın bilgisi ve onayıyla devlet heyeti Kandile götürdü. İmralı’dan gelenler talimatsa eğer, postacısı, aracısı AKP'dir.

Barış süreçlerinde bu tür ilişkiler normal karşılanırken, işler kötüye gidince avukatlara ve BDP'ye fatura çıkarmak son derece çirkindir. Bu türden çirkin saldırılar, yeniden barış arayışlarını da zora sokuyor ve güvensizlik yaratıyor.

Ancak bu süreçte Başbakan'ın çok sık kullandığı bir söz var ki, doğrudur; ZULÜMLE ABAD OLUNMAZ. Benimle ilgili iddialara dair de google'a girerek, benim ve İmralı’dan gelen açıklamaların tarihine bakmanız yeterlidir.


DEMOKRAT HABER