İmralı Heyeti, biri HPG'li 2 kişinin yaşamını yitirdiği askeri operasyon sonrası incelemelerde bulunmak üzere Ağrı'ya gitti.

İmralı Heyeti'ni oluşturan Pervin Buldan, Ceylan Bağrıyanık, Hatip Dicle ve HDP Ağrı Milletvekili Adayı Leyla Zana Ağrı'da incelemede bulunmak ve katledilen HDP Diyadin eski İlçe Eş Başkanı Cezmi Budak'ın taziyesine katılmak üzere Ağrı'ya gitti.

HDP Ağrı Milletvekili Adayı Leyla Zana, "Ben geldiğimde dikkatimi çekti. Her zaman üzülmeyi bize layık görmüşler. İnanıyoruz ki bu acımızı kuvvet yapacağız. Biz bu acımızı birlik yapacağız. İnanıyorum ki özgürlüğümüzü 21.yüzyılda tüm dünyaya duyuracağız. Karanlık güçler, hiçbir zaman Kürtlerin mutlu olmasını istemezler. Ama inanıyorum ki birlik olduğumuzda bu karanlık bulutları Kürtlerin üzerinden kaldıracağız" dedi.

Zana'nın ardından konuşan İmralı Heyeti'nden Pervin Buldan ise öldürülen Cezmi Budak'ın ailesine baş sağlığı dileyerek, "Sayın Öcalan, barış ve müzakere sürecini başlatırken hiç kimsenin kanının akmaması için, bundan sonra insanlarımızın yaşamlarını yitirmemeleri için ve annelerimiz ağlamaması için bu süreci başlattı. İki yıldır yaşanan bu süreçte karşılıklı ateşkes ilan edildi. Ama ne yazık ki bu süreci bozmak isteyenler ortaya çıktılar. Bir provokasyon geliştirdiler ve iki insanımızın canını aldılar. Bunu kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bir kez daha açıklıyoruz bunun tüm yönleri ile açığa çıkmasını gerektiğini söylüyoruz. Tüm sorunluların cezalandırılmasını talep ediyoruz. Görgü tanıklarından alacağımız bilgiler, sürecin ilerlemesi açısından çok önemlidir. Biz halkımızın vereceği bilgilere güveniyoruz. Dolayısıyla sizden bilgi aldığımızdan sonra Ankara'ya geçtiğimizde tüm bilgileri yetkililere ulaştıracağız. Bundan sonra halkımız sağduyuya davet ediyoruz. Provokasyonlara gelmemelerin gerektiğini belirtiyoruz" dedi. (DİHA)