PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 17 yıldır tutulduğu İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 9 gün kalan Mehmet Sait Yıldırım, Öcalan ve İmralı'yı anlattı.

Kendisi de 21 yıldır mahpus olan ve şu an Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde kalan Yıldırım, İmralı Cezaevi'ni, Öcalan'ı ve cezaevinin bulunduğu adayı DİHA'ya anlattı.

2013'te başlatılan "çözüm süreci"nin önemli bir parçası olan ancak bir yılı aşkın bir beklemeden sonrahayata geçirilen "sekretarya görevi" görecek 5 kişilik grubun içinde de yer alan Yıldırım, İmralı'daki tecrit koşullarının seçimler öncesinde Öcalan tarafından öngörüldüğünü belirterek şunları söyledi:

'ERDOĞAN SÜRECİ BİTİRDİ'

"Bu tecrit durumunu Önder Apo, Newroz sürecinde Erdoğan'ın bilinen olumsuz çıkışları olduğunda anında öngörmüş ve bizlere söylemişti. Bizi şu sözlerle uyarmıştı: 'Erdoğan süreci bitirdi. Seçime kadar artık hiçbir gelişme olmaz. Buraya da yönelim olabilir.'

Zaten mevcut haliyle yapılan görüşmeleri artık kabul etmeyeceğini, böyle gelmeleri halinde tavır koyup reddedeceğini, müzakere aşamasına geçilmeden bu şekilde görüşmelerin bir sonuç vermediği için anlam da ifade etmediğini vurgulamıştı.

"O günlerde Önder Apo'nun dikkatle takip ettiği ve çok önem verdiği iki konu vardı: Bunlardan biri 7 Haziran seçimleri, diğeri de Rojava savaşıydı. Bu konulardaki tüm haber ve gelişmeleri radyomuz ile TV kanallarından izliyor ve Başkan'a aktarıyorduk."

Mehmet Sait Yıldırım, Öcalan'ın seçimlerde HDP'nin barajı aşmasının önemli olduğunu belirttiğini ve rahatlıkla aşabileceğine inandığını anlattı.

Öcalan'ın HDP'nin iyi bir çalışma yürütürse yüzde 15'i bile bulabileceğini söylediğini anlatan Yıldırım, Öcalan'ın araştırma ve anket sonuçlarına inanmamak gerektiğini, çoğunun manipülasyon amaçlı olduğunu, yüzde 10'un altında gösterip barajı aşabilme umudunu kırmak, zayıflatmak istediklerini söylediğini aktardı." (Kaynak: DİHA)