Yüksekova İlçe Seçim Kurulu, ilçedeki tüm mahalle ve köylerin neredeyse tamamında sandıkların taşınması kararını aldı.

Sandıkların taşınmasıyla ilçe merkezinde sadece İpekyolu güzergahında bulunan 12 okulda oy kullanılabilecek, yüzlerce köyün sandıklarının da 50 kilometre uzaklıkta bulunan beldelere kurulacağı öğrenildi.

DİHA'nın haberine göre Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ise İlçe Seçim Kurulu adeta tüm seçmeni "taşıma" kararı aldı.

Sandıkların taşınması ile Yüksekova’nın birçok köyünde sandık kurulamayacak, ilçe merkezinde ise sadece 12 okulda oy kullanılabilecek. Sandık kurulamayan köylerde yaşayan seçmenler ise İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlenen köylerde oy kullanabilecek.

69 bin 331 seçmenin bulunduğu ilçede toplamda 223 sandık kurulacakken, ilçe merkezinde sadece İpekyolu güzergahında bulunan 12 okulda oy kullanılabilecek.

Karara göre yüzlerce köyün sandıkları 50 kilometre uzaklıkta bulunan beldelere kurulacak, Yeni ve Güngör mahallelerinin sandıkları da karşılıklı olarak taşınacak. İlçede Cumhuriyet, Dize, Esenyurt, Eski Kışla, Güngör, İpek, Mezarlık, Yeni ve Yeşildere mahallelerinin sandıkları ise ana yol üzerinde bulunan okullara taşınacak. 

İlçe seçim kurulunun kararına tepki gösteren HDP İlçe Seçim Komisyonu Sözcüsü Fikret Turgut, kararın HDP’nin oylarının azalmasını hedeflediğini söyledi.Turgut, 1 Kasım’da sağlıklı bir seçim olmayacağını ifade ederek “AKP’nin işine gelecek şekilde ayarlamışlar. Biz seçim komisyonu olarak itirazımızı yapacağız. Bütün halkımızın da itiraz etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. (DİHA)