Hükümette ilk kez üst düzey bir yetkili genel aftan bahsetti. Başbakan Yardımcısı Arınç ‘’Terör sona erebilecekse bunun unsurlarından biri belki genel af olarak düşünülmeli’’ dedi.

ANKARA- Hükümette ilk kez üst düzey bir yetkili genel aftan bahsetti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ‘’Terör sona erebilecekse bunun unsurlarından biri belki genel af olarak düşünülmeli’’ dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da yaklaşık bir yıl önce Batman’da ‘’Genel aftan’’ bahsetmiş ve tepki görmüştü. Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu’na ‘’Sana o yetkiyi kim verdi? Parlamentonun yüzde 65’ine sahip olan AK Parti sana o yolda bir gıdım su içirmez. Sen neyin genel affını çıkarıyorsun. Şu bayrağımız, bu kırmızı rengini nerden alıyor biliyor musun, o şehitlerimizin kanından alıyor. Sen nerden aldın bu yetkiyi de böyle genel aftan bahsediyorsun?” diye yüklenmişti.

ARINÇ DA ‘’GENEL AF’’ DEDİ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise önceki gece Habertürk'te katıldığı programda Kılıçdaroğlu'nun Batman'da genel aftan bahsettiğini, ancak Ankara'ya gelince ''Yanlış anlaşıldı, terör bitsin de ondan sonra bu düşünülebilir'' dediğini hatırlatarak şöyle konuştu:

''Halbuki terör sona erebilecekse bunun unsurlarından biri belki genel af olarak düşünülmeli. Terör bittikten sonra zaten genel affa ne ihtiyaç kalacak? Ama orada söylediğini, birisi dürtünce Ankara'da inkar ediyor. CHP'de bugün lider profili, aday profili, partinin yönetimine gelenler açısından değişiklikler oldu. Keşke bunlar müspet olarak, pozitif olarak Kürt sorununun çözülmesinde de, terörün bitmesinde de, milli birlik ve kardeşlik projesinde de olumlu destek olarak sadece 'evet, ne kadar güzel yaptınız' anlamında değil, 'şurası yanlış, şurayı şöyle yaparsanız daha iyi olur, benim de teklifim budur' diyebilse...''

GAZETEPORT