Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Sayın Başbakan, hayali ve çılgın projelerden bahsediyor. Türkiye'nin çılgın projelere değil, aklı başında, ayağı yere basan, ülkenin problemlerini çözmeyi amaçlayan, işsizlikle mücadeleyi hedef alan, terörü önlemeyi düşünen makul projelere ihtiyacı vardır'' dedi.

Kamalak, partisince Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, yeniden büyük Türkiye'yi ve İslam Birliğini kurmak için herkesin oyunu Saadet Partisine vermesini istedi.

12 Haziran'daki seçimin öncekilere göre daha büyük önem taşıdığını vurgulayan Kamalak, Yüksek Seçim Kurulunun hazırladığı pusulaya göre 15 partinin seçime girdiğini anımsattı.

Kamalak, ''Partileri, Saadet Partisi ve diğerleri diye iki grupta toplayabiliriz. Görünüşe göre 15 parti seçime giriyor. Gerçekte ise sadece 2 parti seçime girmektedir. Biri Saadet Partisi, öteki ise diğerleridir'' diye konuştu.

Partisinin diğer partilerden pek çok farkı bulunduğunu ifade eden Kamalak, AB'ye karşı olan ve İslam Birliğinin kurulmasını isteyen Saadet Partisini diğerlerinden ayıran birinci farkın bu olduğunu belirtti.

Diğer tüm partilerin ''batıcı'' olduğunu savunan Kamalak, AB'yi kuranların, Çanakkale'de yatan 400 bin şehidi katleden, İstanbul'u fetheden İngiliz, Fransız ve Almanların da ifadesiyle AB'nin ''Hristiyanlar Kulübü'' olduğunu ileri sürdü.

Kamalak, Saadet Partisinin herhangi bir parti veya alternatif bir parti olmadığını dile getirerek, ''Saadet Partisi, Türkiye için, İslam alemi için tek çaredir. Ey işsizliğin pençesinde kıvranan gençler, ey evlerine ekmek götüremeyen gözü yaşlı anneler, toprak ayağınızın altından kayıyor. Bu sorunları AK Parti veya diğerleri çözemez. Çözebilecek gibiyse bugüne kadar niye çözmediler'' dedi.

Diğer partilerin işbirlikçi ve zalimden yana olduğunu öne süren Kamalak, Amerika Irak'ı işgal ettiğinde Türkiye'de iktidarda bulunan AK Parti'nin Amerika'dan yana tutum izlediğini, tezkereyi çıkaramadığını ancak hava meydanlarını ve limanlarını açarak, Iraklıların Amerikan uçakları tarafından vurulmasına izin verdiğini savundu.

 Kamalak, diğer partilerin hepsinin materyalist ve maddeci, buna karşın Saadet Partisinin maneviyatçı olduğunu dile getirerek, daima önce ahlak ve maneviyatı savunduklarını söyledi.

''BU PROJELERİ NASIL GERÇEKLEŞTİRECEK''

 Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sayın Başbakan, hayali ve çılgın projelerden bahsediyor. Türkiye'nin çılgın projelere değil, aklı başında, ayağı yere basan, ülkenin problemlerini çözmeyi amaçlayan, işsizlikle mücadeleyi hedef alan, terörü önlemeyi düşünen makul projelere ihtiyacı vardır. Sizi 2023'teki projeler mi, yoksa akşam eve ekmek götürmek mi ilgilendiriyor? Aynı zamanda Sayın Başbakan büyük bir çelişki içindedir. Bir yandan 2023 projelerinden bahsediyor, bir yandan da diyor ki; 'bu seçim dönemi benim son adaylık dönemimdir' Bu seçimlerde milletvekili seçilen birinin görevi 2015'te sona erecek. Geriye kalıyor 8 yıl. Peki o zaman bahsettiği projeleri nasıl gerçekleştirecek? Belki 'Cumhurbaşkanı olurum' diyecek. İyi de cumhurbaşkanlarının proje takip etme gibi bir yetkisi, bir görevi, bir sorumluluğu var mı? Cumhurbaşkanı bile olsa bu projeleri nasıl gerçekleştirecek?''

GAZETEPORT