CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Diyarbakır’da, “Kürtçe bilim dili değildir” sözleri nedeniyle protesto edildi; İhsanoğlu'na  tandır ekmeği hediye edildi. Tandır ekmeğini Kürt Yazar Şeyhmus Diken verdi.

Seçim kampanyası kapsamında Diyarbakır’a gelen İhsanoğlu, Dicle Toplumsal Araştırma Merkezi’nin ev sahipliğinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. İhsanoğlu konuşmasını yaptığı sırada, platforma yaklaşan Yazar Şeyhmus Diken, “Kürtçe için, ’Bilim dili değil’ demişsiniz. Toplantınıza gelirken yolda bir liraya Kürt analarının ürettiği ve sizin tabirinizle ’bilim dili olmayan’ Kürtçe’de 'Nane Tenure' denilen bir 'tandır ekmeği' aldım ve size ekmek sloganınıza izafeten armağan ediyorum’ dedi. Diken, "Bundan bir dilim alırsanız belki Kürtçe’nin bilim dili olduğunu anlarsınız," diyerek protesto gösterisinde bulundu.



Yazar Şeyhmuz Diken’nin uzattığı ekmeği alan İhsanoğlu, durumu şaşkınlıkla karşılarken, ekmeği masasının üzerine bıraktı. Konuşmasının sonuna kadar tandır ekmeğini masanın üzerinde tutan İhsanoğlu, sosyal medyada ise espirilerin hedefi oldu.