HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, hakkında Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davanın duruşmasına, tutulduğu Kandıra Cezaevinden SEGBİS yoluyla katıldı.

Milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili konuşan Yüksekdağ, "Geri aldıkları vekillik mazbatası sadece bir kağıt parçasıdır. Bu kararla HDP Meclis’ten tasfiye edilmek isteniyor" dedi.

Yüksekdağ'ın konuşması şöyle:

"Bizimle siyaset sınırları içerisinde mücadele edemeyen iktidar, yargı sopasına başvurarak bizi bertaraf etmeye, aklınca uslandırmaya çalışıyor. Vekilliğimizi düşürmelerinin bir hükmü yoktur. Hukuksuz, siyasi teamüllere aykırı, tamamen siyasi bir karardır. Hükümetin gerçek maksadı bu kararla anlaşılıyor. HDP Meclis’ten tasfiye edilmek isteniyor. 16 Nisan referandumu öncesi böyle bir kararın verilmesi de bunu gösteriyor. Bunun yargı eliyle yapılması adalete olan güveni de bitirmektedir. Bütün bu haksız uygulamalar ve HDP’nin tasfiye planı boşa çıkarılacaktır.

Geri aldıkları vekillik mazbatası sadece bir kağıt parçasıdır. Bize vekilliğimizi veren yoksullar ve yok sayılanlardır. Onların sesi ve iradesiyiz, onlar istediği müddetçe de vekilliğimize devam edeceğiz. Bugüne kadar sadece demokrasi ve barış dedik. Bunları söylemeye de devam edeceğiz.

Öte yandan, bu yapılan kadınların örgütlü iradesine de açık bir saldırıdır. Gündelik yaşamda, evde, okulda, işyerinde kadınları hayatın dışına iten zihniyet, Meclis’teki tek kadın Genel Başkanı da siyasetin dışına itmeye çalışmaktadır. Ancak dediğim gibi, bizi kadınlar seçti, halk seçti. Vekilliğimizi elimizden alacak olan da onlardır.

Bir söz vardır; “Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner” diye. Bu hesap dönecek ve hak yerini bulacaktır. Biz bir bedel ödemekten çekinmiyoruz. Önemli olan halkımızın çektikleridir. Biz de onların sesini duyurmaya devam edeceğiz."