İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "İnançlı dindar insanlardan sokağa, şehre, bölgeye, ülkeye, dünyaya asla zarar gelmemiştir, gelmez gelmeyecektir" dedi.

 

Bakan Şahin, Ensar Vakfı ile Ordu Müftülüğü'nce yaz dönemi Kuran Kursu'nu başarıyla tamamlayan çocuklara bisiklet dağıtım törenine katıldı.

 

‘İNANÇLI DİNDAR İNSANLARDAN DÜNYAYA ASLA ZARAR GELMEMİŞ’

Bakan Şahin, şunları söyledi:

"İnançlı dindar insanlardan sokağa, şehre, bölgeye, ülkeye, dünyaya asla zarar gelmemiştir, gelmez gelmeyecektir. Bu dünyanın ve insanlığın teminatı, barışının ve huzurunun teminatı ideal sahibi, inançlı ve inanç değerlerine sahip insanlardır. Tarihe baktığımızda günümüzü takip ettiğimizde, başta kendisine sonra çevresine zarar veren insan veya o insanların oluşturduğu örgütlerin ortak paydası, ortak özelliği inanç değerlerinden yoksun olmasıdır. O halde kişilerin inançlı olması büyük değer ve önem taşımaktadır. Kişilerin inancı doğru temellere bağlı olarak doğru kaynaklardan ve doğru örneklerden edinmesi yine o kadar önem ve değer taşımaktadır."

 

“TERÖRİST YETİŞMEDİĞİ İÇİN Mİ İMAM HATİP OKULLARINI KAPATTINIZ?”

Başbakan Erdoğan da geçtiğimiz günlerde, “Ne yaptı imam hatipliler size de bunları kapattınız? Terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam hatip okullarını kapattınız?” demişti.

 

Bunun üzerine sosyal medyada “Sivas’ta insanları yakanlar hangi okullardan mezundu?” gibi sorular gündeme getirilirken Cumhuriyet gazetesi de bazı siyasi cinayetleri ve Hizbullah, El Kaide gibi örgütlerin yaptığı eylemleri hatırlatan bir haber yapmıştı.