İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sakarya’nın Hendek ilçesinde Polis Bakım ve Yardım Sandığı tarafından kurulan Atatürk Orman Çiftliği Elmacık Su Tesislerinin açılışında konuştu. "Bir takım örgütlerin ülkedeki kalkınma hamlesini zayıflatmak" istediğini anlatan Şahin, "Kalkınmaya inadına devam ederken, bir taraftan bu ülkenin varlığına birliğine yönelik yürütülen yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı da yine hep birlikte uyanık bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Böyle mi yapıyoruz? Böyle yapıyoruz, böyle de yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

 

ULUDERE'DEKİ KAÇAKÇILIK İMASI

Yasadışı örgütlere yönelik mücadelenin güvenlik güçlerince takibinin her zaman yapılacağını söyleyen Şahin, bunun gereğini de hukuk çerçevesinde yapacağını söyledi. İçişleri Bakanı Şahin, şunları söyledi:

 

"Hukuk çevresinde bu ülkenin birliğine, bu ülke insanının hayatına yönelik kasıtlı yürütülen çalışmalarda şüphesiz zaman zaman üzüntü verici gelişmeler olmaktadır. Ama bu ülkede herkesin sorumluluğu vardır. Herkesin dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Herkesin nerede, ne zaman, nasıl davranılacağının yurttaşlık bilinci içerisinde olmak mecburiyeti vardır bu ülkede. Nereden nasıl geliyorum, nereye gidiyorum, ne yapıyorum?  Hukuki mi, gayri hukuki mi? Bu ülkede hepimiz için herkesin yaptığım iş suç mu, suç değil mi, diye düşünmek mecburiyeti vardır."

 

"O KADAR HUKUK ÜLKESİ Kİ, GÜVENLİK GÜÇLERİ DAHİ HUKUKA UYUYOR"

Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu anlatmaya çalışan Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zira bu ülke o kadar hukuk ülkesi, o kadar insan haklarının egemen olduğu ülkedir ki, bu suç şebekeleri ve bölücü örgütlerle, yıkıcı örgütlerle mücadele eden güvenlik güçlerimiz dahi hukuk çerçevesinde, hukuk ilkelerine göre hareket etmek durumundadırlar ve öyle de yapıyorlar. Belki de işin zorluğu buradan kaynaklanıyor. Bir taraftan kendine göre yok ettiği, hedef alıp hayatını sona erdirdiği güvenlik güçleri mensubu ya da vatandaşın ölümünden sonra hesap vermek yerine ödül alan şer örgütleri dizisi, bir tarafta da attığı ilk adımdan itibaren, tekeri ilk döndürdüğü andan itibaren hukuk çerçevesinde yürüten güvenlik güçlerimiz. Bunu inadına hukuk çerçevesinde yürüten güvenlik güçlerimiz."

 

Konuşması sırasında Muş'un Varto ilçesinde bir askerin öldürülmesi olayına da değinen Şahin, "Ortada iki kan var. Biri aziz, temiz kan, biri de maalesef kirletilmiş kan" dedi.

 

"ASKERİN, POLİSİN MORALİNİ BOZAN DEĞERLEDİRME İHANETTİR"

Türkiye'de herkesin sorumluluk sahibi olması gerektiğini söyleyen Şahin, "Ve bu ülkenin birliği için, bütünlüğü için mücadele eden askerini, polisini değerlendirirken, herkesin moral bozucu bir anlayış içerisinde olmaya asla hakkı yoktur. Böyle bir hak kimsenin yoktur. Bu hak olmaktan çıkar, bu ihanete dönüşür. Hak diye bir sey yoktur. Bu en azından ahmaklıktır" diye konuştu.

 

"ELEŞTİRİRKEN ÜLKENİN YÜKSEK MENFAATLERİNİ DÜŞÜNÜN"

Şahin, yapılan eleştirileri kastettiği konuşmasında, "Yaptığımız iş ne olursa olsun, birbirimizi değerlendirirken de mutlaka bu ülkenin yüksek menfaatleri itibarıyla değerlendirmek durumundayız. Kimsenin kimseye diz altından, bel altından, bir takım çakılmaz, fark edilmez zannedildiği yöntemlerle engel olmaya hakkı olmamalıdır" şeklinde konuştu.