İçişleri Eski Bakanı AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin partisinden istifa etti.

İsimleri yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla anılan 3 bakan art arda görevlerinden istifa etmişti. Son olarak İdris Naim Şahin de partisinden istifa etti. Geçen hafta da Kütahya Milletvekili İdris Bal ve Sakarya Milletvekili Hakan Şükür Ak Parti'den istifa etmişlerdi.

"Bu başarı hikayelerinin bir yerinde olmaktan, yakınmadan, hep yakın olmaya ve yük almaya özen göstermiş olmaktan dolayı sevinç ve gurur duyuyorum" ifadesini kullanan Şahin, istifa dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"Ne var ki son dönemde artan bir şekilde ülke ve millet varlığı ve çıkarlarıyla uyuşmayan, milli değer, anlayış ve duyarlıklar ile örtüşmeyen, ulusal bütünlüğü güçlendirici olmayan söylem, politika ve uygulamalara tanık olunmaktadır. Yerel ve genel politikaların oluşumunda ve uygulanmasında ortak akıl ve toplumun samimi istek ve beklentilerini dikkate almak yerine, özel akıllı kişiler ve/veya sorgulanabilir anketlere itibar eden bir yönetim tarzının benimsendiği görünmektedir. Hükümet etmede, niyetlerinden emin olunmayan bürokratik ve politik dar bir oligarşik kadronun tavsiye, yönlendirme ve etkinliğinin tercih edildiği anlaşılmaktadır.

Bölücü terör örgütünün unsurlarıyla yürütülen ancak milli vicdan ve haysiyeti inciten ve mevzu hukuku zorlayan sürecin çözüm özelliği- belki istenmeden- çözülme hayalcilerine fırsat ve olanak sağlar duruma evrilmiştir."

Şahin, hükümet etmenin, milleti ve devleti en iyi şekilde yönetme olduğunu vurgulayarak, devletin; kurumlar, kurallar ve ilkeler bütünü olduğunu, bunlarla değer ve güç taşıdığını belirtti. Şahin, şu görüşleri savundu:

"Ülkemizin bekası ve milletimizin huzuru için bir dönem birlikte ve başarılı görevler yaptığımız, güvenlik (emniyet) teşkilatımızın fedakar ve vefalı personeline yönelik son günlerdeki uygulamalar ile bağımsız yargı ve tarafsız mensupları hakkındaki düzenleme ve değerlendirmeler, akıl, hukuk ve adalet anlayışı ile izah olunamamaktadır.

Tüm bu politika ve uygulamalar, ne yazık ki toplumda hasmane ve ayrıştırıcı duyguları beslemekte, güven azalmasına neden olmakta, bazı gözlerde yaşa ve gönüllerde kırgınlığa dönüşmektedir. Her şeye rağmen aziz milletimizin ve devletimizin büyüklüğüne ve geleceğine yürekten inanıyorum. Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum. Kaderde yeniden birlikte çalışma imkanının olabilirliği arzusuyla helallik diliyor, yüce Allah'ın yardımcımız olması duasıyla partime, saadetler ve başarılar diliyorum."

MHP'YE Mİ GİDECEK?

İdris Naim Şahin'e Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için MHP'den teklif gelmişti.

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde partisinin belediye başkan adaylarını açıklamıştı. Ordu adayının tanıtıldığı toplantıda ise bir detay dikkat çekmişti. Erdoğan'ın adayı açıklamasının ardından söz konusu şehrin il başkanı ile milletvekilleri sahneye davet edildi. Sıra Ordu'ya geldiğinde Ordu milletvekilleri sahneye çıktı. Ancak, bir ismin olmadığı görüldü. O isim ise daha önce yapılan kabine revizyonunda görevden alınan Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'di.

Şahin'in, görevden alma konusunda Başbakan Erdoğan'a kırgın olduğu söyleniyordu. Şahin'in Ordu için Belediye Başkanlığını istediği, yapılan araştırmaların da onu desteklediği biliniyordu. (Kaynak: Ensonhaber, Habertürk vd)