HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, dün İçişleri Bakanı Efkan Ala, bugün ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüştü.

Baluken, görüşmelerde çözüm sürecine ilişkin sekretaryanın oluşturulması, hasta tutsakların serbest bırakılması ve hükümetin Kobanê politikasının ön plana çıktığını söyledi.

Baluken, hükümet yetkilileri ile görüşme trafiğinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Efkan Ala ve Yalçın Akdoğan ile yaptıkları görüşmelerin ayrıntılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmelerde bölgesel gelişmeler üzerine yapılan tartışmaların ön plana çıktığını belirten Baluken, "Türkiye'nin Kobanê ve Rojava politikasını, çözüm sürecinde atılması gereken adımları, müzakere süreci ile ilgili mekanizmaların kurulması ve sınırda halka yönelik yapılan müdahaleler konusunda heyet olarak kendi görüşlerimizi aktardık" dedi.

Baluken, hükümet yetkilileri ile görüşme trafiğinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirterek, iki gün içerisinde Başbakan Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtuluş ile bir araya geleceklerini paylaştı. Ancak görüşmenin ne zaman gerçekleşeceğinin netleşmediğini söyledi.

Görüşmelerde, İmralı'da bir sekretaryanın oluşturulması, görüşme heyetinin genişletilmesi ve bir İzleme Kurulu'nun oluşturulması yönündeki talepleri yinelediklerini aktaran Baluken, "Hasta tutsaklarla ilgili anlamsız blokajın kaldırılması da gündemlerimizden biriydi" dedi.

Hükümet yetkilileri tarafından Eylül ayı içerisinde açıklanması gereken yol haritasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Baluken, "Yol haritası ile ilgili beklentilerimizi aktardık. Eylül ayı sonu itibari ile çalışmaların olgunlaşacağı belirtildi" değerlendirmesinde bulundu.

Baluken, hükümetin görüşmelerdeki tutumuna dönük, görüşme trafiğinin sona ermesi ardından basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendireceklerini söyledi. (DİHA)