AKP'den istifa eden Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, 'Demokratik Gelişim Partisi'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi.

İçişleri Bakanlığı'nın yapılan başvuruyu onayladığını açıklayan İdris Bal, daha önce kurulacağını açıkladığı yeni siyasi partisinin adının 'Demokratik Gelişim Partisi' olacağını açıkladı.

İdris Bal kendisi ve arkadaşları üzerinde büyük bir baskı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Dün danışmanım, parti kuruluşu ile ilgili gerekli belgeleri, evrakları içişleri bakanlığına getireceğimizi söyledi. Randevu gerekip gerekmediğini sordu. Randevuya gerek yok dediler. Biz de bugün geldik. Evraklarımızı buraya verdik. Ama daha sonra genel sekreterin olmadığını ve bize alındı veremeyeceklerini söyledi. Yani evrakları aldıklarına dair bir belge veremeyeceklerini söylediler. Oysa biz o alındıyı almadan var olamıyoruz. Alındı belgesi verilmesi gerekirken burada net bir Anayasa suçu var. Dünden beri benim ve arkadaşlarımın üzerinde ciddi bir baskı var. Bundan sonra da bu baskıları hissediyoruz."

İdris Bal kimdir?


25 Nisan 1968 Kütahya doğumludur. TBMM 24. Dönem bağımsız milletvekilidir. 

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur.

Yüksek lisansını Nottingham Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Manchester Üniversitesinde aynı bölümde tamamlamıştır.

Polis Akademisinde araştırma görevliliği, Polis Bilimleri Dergisi editör yardımcılığı, Fulbright programı çerçevesinde Harvard Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Merkezinde ziyaretçi akademisyenlik yapmıştır.

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinde ve Enstitüsünde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Atılım ve Başkent Üniversitelerinde ders vermiştir. ASAM'da kısmi zamanlı araştırmacı olarak çalışmış ve Politika Merkezi direktörlüğünde bulunmuştur.

Bilincinde Buluşanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.

Evli ve altı çocuk babasıdır. Dershane konusunda parti yönetimi ile zıt düşmüş ve ihraç istemi ile Adalet ve Kalkınma Partisi disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Daha sonra istifa ederek Ak Parti'yi eleştiren bir çizgi izemiştir.