Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde artan çocuk cinayetleriyle ilgili konuştu. Erdoğan, "Yargı ile ilgili Adalet Bakanlığımız yürüttüğü çalışma var. Bu olaylar idamlık olaydır. Ama idam gelmese dahi cezaların ağırlaştırılması konusunda talimatım var" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde artan çocuk cinayetleri hakkında konuştu. Çocuk cinayetlerinin idamlık olaylar olduğunu dile getiren Erdoğan, "İdam gelmeze dahi bu cezaların ağırlaştırılması yönünde arkadaşlara talimatım var. Ülkemizde AB süreciyle ilgili idamın kaldırılması nedeniyle bizim bir sıkıntımız var. Ama bu sıkıntının yerine ağırlaştırılmış müebbete varıncaya kadar düşünülecek bir süreçtir bu. Çünkü bu tür ölümler karşısında duyarsız kalmak mümkün değil" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan, istişarelerin devam ettiğini dile getirerek, "Bugün Merkez Karar ve Yürütme Kurulu toplantımız var. Orada da değerlendirmelerini yapacağız. Bütün bu değerlendirmelerin yanında bizim kendi bünyemizdeki çalışmalarımız bitti. Biz bir de Türkiye genelinde kamuoyu araştırması ayrıca yapıyoruz. Bunların neticelerini de ayrıca alacağız. Bu neticeleri aldıktan sonra da inşallah partimiz kendi adayını açıklayacak" dedi.