TV24 kanalında "Sansürsüz" programına katılan Başbakan Erdoğan, 10 yıldır Efes Pilsen sponsorluğunda sorunsuz yapılan ve 11.'si Bilgi Üniversitesi'nin Eyüp'teki Santral Kampusu'nda gerçekleştirilen One Love müzik festivalinde içki yasağı uygulanması  için bizzat kendisinin üniversiteyi aradığını itiraf etti.

 

14-15 Temmuz tarihlerinde Eyüp'teki Santralistanbul'da gerçekleştirilen 11. Efes Pilsen One Love Festivali, muhafazakar çevrelerin tepkisiyle karşılaşmış, önce festivalin sponsoru Efes Pilsen'in adı festivalden çıkarılmış ardından festivalde içki satışı engellenmişti.

 

Taraf gazetesi 16 Temmuz tarihli manşet haberinde Bilgi Üniversitesi'ne sadece belediyeden değil, Ankara'dan da baskı yapıldığını iddia etmişti.

 

Ve Başbakan Erdoğan, dün akşam katıldığı programda Ankara'dan baskı yapıldığını doğrulamakla kalmadı bizzat kendisinin üniversite yönetimini aradığını söyledi.

 

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

 

“Bu olay, bu üniversitede yapılacak olan bir toplantıyla ilgili bir çalışma. Fakat ilginç olan şey şu; ben o zamana kadar bilmiyordum, buradaki restoranlar tütün alkol kurulundan alkollü içki satışına yönelik izin almışlar. Yav Allah aşkına bir üniversitenin içinde, restoranlarında alkollü içki satılmasına müsaade edilebilir mi, böyle bir şey olabilir mi? Üniversitenin içinde böyle bir şey nasıl olur? Öğrenci oraya gelip de alkolü alıp kafayı mı bulacak yoksa ilmi alıp kendini mi bulacak? Üniversitenin dışında malum yerlerde gider alkolünü alır, bizim meyhane filan kapattığımız yok, hepsi ortada. Ben de üniversite yönetimini aradım, ‘Yahu nedir bu hal’ dedim, ‘Biz buna üzülüyoruz’ dedim. Bu Anayasa ortada dururken ben anlamıyorum kalkıyor bu köşe yazarları nasıl oluyor da bu işi savunuyor. Yani bizim gençliğimizin bunlar tamamen alkolik olmasını istiyor.”