İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada bir yurttaşın ihbar ettiği videoyu yine sosyal medya üzerinden emniyete ilettiğini duyurdu.

Okmeydanı’nda çekildiği iddia edilen ancak yeri ve tarihi belli olmayan videoda konuşan bir kişi, “Artık buraya kadar. Bundan sonra mahallelerimizde ne bir IŞİD’çiye, ne de bir gerici cihatçıya izin vermeyeceğiz. Gericiliğe karşı yükseltilmesi gereken bir bayrak vardır. O da laiklik bayrağıdır. Bizler herkesi bu mücadelenin birer neferi olmaya çağırıyoruz. Gericilerden, faşistlerden, bakanlık sevdalılarından hesap sormaya çağırıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Bunu da Twitter hesabı üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ihbar eden bir kişi ise, “Teröristler Okmeydanı’nda insanları iç savaşa davet ediyor. Durdurun bu vatan hainlerini” dedi.

Diken'de yer alan habere göre İçişleri Bakanlığı’nın bu ihbara verdiği yanıt da “Terörle Mücadele Ekiplerine iletildi. Lütfen gördüğünüz yerde bize ihbar edin” oldu.

Beşiktaş ve Kayseri saldırılarının ardından da emniyet, yurttaşlara sosyal medyada saldırıları öven paylaşım yapanları kendilerine ihbar etme çağrısında bulunmuştu. Bu çağrının ardından yüzlerce kişi gözaltına alınmış, onlarcası da tutuklanmıştı.