İçişleri Bakanlığı Adana ve Mersin’de HDP’ye yapılan saldırıların failinin aynı kişi olduğunu iddia etti.

İçişleri Bakanlığı’ndan HDP binalarına yapılan saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, güvenlik görevlilerinin yaptığı çalışma sonucunda, bombaların bir gün öncesinden şüpheli bir erkek şahıs tarafından bahsi geçen parti binalarına bırakıldığı, şahsın ailesi ile birlikte 1990 yılında Van’dan gelerek Adana’ya yerleştiği, her iki eylemin failinin de aynı şahıs olduğu iddia edildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Şahsın açık kimliği güvenlik birimlerince tespit edilmiştir. Eylemi gerçekleştiren şahsın daha önce 2007 yılında Ankara’da yasa dışı sol bir örgütün faaliyetlerine katılarak tutuklandığı, yine aynı yılda İstanbul’da yasa dışı sol bir örgüt faaliyetleri ile irtibatlı olmaktan gözaltına alındığı anlaşılmıştır. Sahsın yakalanmasına yönelik olarak gereken tüm çalışmalar özenle yürütülmektedir.”

DAVUTOĞLU: DAHA ÖNCE DHKP-C’DEN TUTUKLANDI    

Başbakan Ahmet Davutoğlu da İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamayla aynı anda konuya ilişkin açıklama yaptı.

Davutoğlu, saldırının failinin geçtiğimiz yıllarda DHKP-C’den tutuklanan biri olduğunu iddia ederek şöyle konuştu: “Şimdi DHKP-C militanları, rahmetli savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı şehit ettiklerinde CHP’lileri çağırmışlardı. CHP’nin Hatay birinci sırası, bu gruplarla, Esed zulmüyle rejimiyle ilişkili olan adamlar.

Şimdi aynı şekilde DHKP-C ile PKK bağlantısı var. Aziz Sinoplular, oyunu görüyor musunuz? Bir taraftan bir terör örgütü mensubu böyle bir saldırı yapacak, arkasından AK Parti suçlanacak. İşte maskeler birer birer iniyor, maskeleri indireceğiz.”

(İMC TV)