İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

İmralı’ya gidecek üçüncü heyetle ilgili soruya “O konuda Adalet Bakanı'na soracaksınız. Bana sormayın” karşılığını veren Güler, KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan’ın KCK davalarının bitmesine yönelik değerlendirmeleriyle ilgili şunları söyledi:

'HEPSİ DEĞERLENDİRİLECEK'

“Onların hepsi değerlendirilecek. Süreci biz adım adım takip ediyoruz. O konudaki temasları yapan ilgili kuruluşlar var. Onlarla beraber bunun değerlendirmesi yapılacak. Ama şimdilik hemen yorum yaparak birtakım şeyleri deşifre etmek istemiyoruz ama tabi bütün bu görüşmeler belli bir prosedür çevresinde yürüyecek. Önemli olan ulaşılacak yeri gözetmektir. Bu süreçte herkes sorumluluk içerisinde, elini taşın altına koyarak eylemleriyle, söylemleriyle bu sürece katkı verecek davranışları sergilemesidir. Biz diğer ayrıntılarla uğraşmıyoruz. Önemli olan Türkiye’nin geleceğini, milli birlik ve kardeşlik projesi içerisinde, herkesi kucaklayacak biçimde, ülkenin geleceğinin güven ve huzur içerisinde olacağı bir ortamı sağlamaktır. Bu anlamda cumhuriyet hükümeti bir önemli süreci şu anda yönetmeye çalışmaktadır."

'ÇÖZÜM SÜRECİNDEN SONUÇ ALMAK İSTİYORUZ'

Muammer Güler konuşmasına şöyle devam etti:

“Devletin güvenlik birimlerinin terörle mücadelesine ara vermesi söz konusu değildir. Ama biz terörün sona ermesini, akan kanın durmasını, anaların gözyaşlarının dinmesini istiyoruz. Çalışmalarını bu minvalde devam ediyor. Tabi biz çözüm sürecinden sonuç almak da istiyoruz. Bu anlamdaki bütün adımları da dikkatle izliyoruz."