İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 21 Mart Nevruz Bayramı'nda yaşanan olaylara ilişkin, "Birilerinin kitabı, birilerinin bayramı öldürmekten yanaysa da şu bilinsin ki; 75 milyon vakur ve sessiz yığının silahına da gerek yok, sadece birer tükürüğü o 75 bin haini yok etmeye yeter ve yetecektir" dedi.

 

Şahin, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İl Emniyet Müdürlüğüne alınan araçların, hizmete katılma ve katkıda bulunan hayırseverlere, teşekkür belgesi takdim törenine katıldı.

 

Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, güvenlik güçleri ile iftihar ettiklerini söyledi.

 

“BİRİLERİNİN DE BU ARADA GÜRÜLTÜLERİNİ DİNLEDİK”

Bakan Şahin, şöyle devam etti: "Geçen Çarşamba günü yaşadık, Nevruz Günü yaşadık. Güya bayram günüydü o gün. Ve 'bayramımızı kutlatmıyorsunuz' diyen birilerinin de bu arada gürültülerini dinledik, dinliyoruz. Soruyorum; 21 Mart Nevruz Bayramı, bu 'yeni gün' demek, yani baharın ilk günü. Kıştan çıkıldığı, bahara merhaba denilen gündü o gün. Bugünler de öyle. Peki nasıl yeni bir gün bu? Yeni Kalaşkinofların, yeni biksilerin, yeni kanasların polise, askere doğrultulduğu gün mü Nevruz Günü sizin kitabınızda? Yetmedi, Cizre'de uzun namlulu silahla, Kalaşnikofla 21 Mart akşam üzeri Nevruz kutlamasında polise tarama yaparak mı kutlamadır Nevruz Günü sizin kitabınızda, sizin törenizde. Varsa kitabınız, varsa töreniz... Olamaz zaten böyle bir şey. Peki soruyoruz sizin kitabınızda Nevruz Günü İstanbul'da otobüs duraklarını yakmak mıdır Nevruz? Dükkanları talan etmek midir Nevruz? Bayram budur sizin kitabınızda? Önüne gelene, hedef gözetmeden ateş etmek midir Nevruz? Öldürmek midir Nevruz, yaşatmak mıdır bayram?"

 

"75 MİLYONUN BİRER TÜKÜRÜĞÜ..."

Bakan Şahin, 75 milyonun yaşamaktan ve yaşatmaktan yana olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Ama birilerinin kitabı, birilerinin bayramı öldürmekten yanaysa da şu bilinsin ki; 75 milyon vakur ve sessiz yığının silahına da gerek yok, yumruğuna da gerek yok, sadece birer tükürüğü o 75 bin haini yok etmeye yeter ve yetecektir."

 

Bakan Şahin'in sözleri salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı.