İçişleri Bakanı Selami Altınok, 4 Eylül'den bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanan, polis ve asker saldırıları nedeniyle çok sayıda sivil ölümlerin yaşandığı Cizre için, "Güvenlik güçlerimiz operasyonlar sırasında sivillere zarar gelmemesi için azami önem gösterilmiştir" dedi.

Altınok, HDP heyetinin Cizre’ye girmelerinin engellenmesiyle ilgili olarak, 'varmaları durumunda farklı provokatif olaylara sebebiyet verebileceğini de değerlendirdiğimizden dolayı kendilerinin güvenliğini ve huzurunu sağlama noktasında Cizre’ye varmaları söz konusu değildir, ona müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Altınok'un açıklamaları şöyle:

318 terör eylemi gerçekleşti. Başta, PKK ve KCK olmak üzere bunlara karşı operasyon gerçekleştirilmiştir. Şırnak'ta 91 kişi hakkında yakalama kararı, idari mercilere iletilmiş ve operasyon yapılmıştır.

Güvenlik güçlerimiz bu süreçte, siviller zarar görmesin diye azami gayret göstermiştir.

Cizre'de 800 kilo imha edildi. 30 hendek kapatıldı. 2'si PKK'lı terörist olmak üzere  9 kişi ölmüştür. 21 roketatar, 11 el yapımı bomba ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerine karşı 21 roketatar atılmıştır.

Cizre halkının ihtiyaçları için özen gösteriyoruz.

6 Eylül'de Hakkari Dağlıca'da 16 askerimiz şehit oldu. Iğdır'da da 13 polisimiz şehit olmuştur.

Son dönemde yapılan eylemlerde, huzur ve barışı bozanlar olmuştur. Bu dönemde 69 parti binası, 30 ev ve iş yeri hasar görmüştür. 40 polis ve 51 vatandaş yaralanmıştır. 2 vatandaşımız ise hayatını kaybetmiştir. 310 kişi hakkında işlem yapılmıştır.

“CİZRE’YE VARMALARINA MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

Cizre'de sokağa çıkma yasağı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bütün vatandaşlarımızın olduğu gibi sayın genel başkanların, bakanların da güvenliği bizim için herşeyden önce geliyor. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlama noktasında sivil vatandaşlarımızın başkalarının  o güvenliği sağlama hassasiyetini bakanlar ve vekiller için gösteriyoruz. Cizre'ye varma durumunda farklı provokatif olaylara sebep verilebileceğini düşündüğümüzden dolayı kendilerinin güvenliğini ve huzurunu sağlama noktasında Cizre'ye varmaları mümkün değildir. Ona müsaade etmeyeceğiz.